Professionella cv-exempel

Kolla in våra gratis cv-exempel som inspiration. Använd sedan dessa exempel och vår professionella cv-byggare för att skapa ditt cv på bara några minuter. Vi erbjuder också en uppsättning cv-mallar
Skapa mitt cv
4 av 5
baseras på 3 098 recensioner på Trustpilot
Professionella cv-exempel

Cv-exempel för dig som jobbar med mental hälsa
1

Är du psykolog eller terapeut och vill du skriva ett högkvalitativt cv? Använd dig av våra expertdesignade mallar och stora bibliotek med kostnadsfria cv-exempel. Vår lätthanterliga cv-byggare spar dyrbar tid, kommer med förslag och ökar dina chanser att lyckas med en välskriven ansökan.
Visa mer

Cv-exempel för utbildningssektorn
5

Skapa ett välskrivet cv åt medarbetare inom skol- och utbildningssektorn - snabbt, enkelt och med minsta möjliga stress. Oavsett om du är lärare, förskolepedagog eller universitetslektor så kommer våra cv-exempel att visa dig vad arbetsgivarna verkligen vill se i en ansökan.
Visa mer

Exempel-cv:n åt medarbetare inom IT-branschen
3

På jakt efter cv-exempel som kommer att imponera på framtida arbetsgivare? Skapa ett dokument med perfekt format, indelning och språk genom att använda ett av våra exempel. Utnyttja AI-driva textexempel och bygg ett fantastiskt cv som leder dig till drömjobbet.
Visa mer

Cv-exempel åt försäljare
3

Är du osäker på hur man skapar ett perfekt cv åt en försäljare? Du behöver inte riskera att göra fel. Använd vårt gratis bibliotek med mer än 300 exempel och uppnå fantastiska resultat på minuter istället för timmar. Dessa proffsiga cv-exempel i kombination med våra avancerade verktyg guidar dig från början till slut.
Visa mer

Cv-exempel inom marknadsföring
6

Konkurrensen inom reklambranschen är stor. Se till att du sticker ut från mängden! Använd våra beprövade cv-exempel och avancerade verktyg för att skapa ett imponerande dokument. Chansa inte, imponera på arbetsgivarna och marknadsför dig själv!
Visa mer

Cv-exempel för medarbetare inom bokföring och ekonomi
6

Förbättra dina chanser att få drömjobbet genom att använda våra proffsiga exempel på cv:n åt bokhållare och ekonomer. Testa våra gratis mallar och verktyg!
Visa mer

Cv-exempel för jobb inom detaljhandeln
7

Skapa ett effektivt cv åt medarbetare inom detaljhandeln. På nolltid! Använd vår tekniska cv-byggare och vårt bibliotek med över 300 exempel-cv:n. Exempel som lätt kan redigeras för att passa just din ansökan. Låt dig vägledas och inspireras så slipper du chansa - vi stöttar dig.

Exempel på cv:n inom fastighetssektorn
3

Du behöver inte längre chansa - använd vårt bibliotek med gratis exempel åt sökande inom fastighetssektorn. Det är det bästa sättet för fastighetsmäklare, arkitekter, inredningsarkitekter m.fl. att börja bygga en vinnande profil för att imponera på arbetsgivare och kunder. Sätt igång direkt!
Visa mer

Cv-exempel åt administrativa yrken
8

Skapa enastående cv:n åt administrativa medarbetare på bara ett par minuter! Osäker på var du ska börja? Bläddra i vår samling av gratis cv-exempel och använd funktionen ”automatiska textförslag” i vårt verktyg. Öka dina chanser att lyckas på arbetsmarknaden!

Cv-exempel för dig som jobbar med säkerhet
4

Är du säkerhetsvakt? Och behöver ett välskrivet cv? Använd vårt breda urval av exempel-cv:n för att skapa en imponerande jobbansökan på bara ett par minuter. Våra mallar och exempel kommer vägleda dig och göra det mycket lättare att få en tjänst i säkerhetsbranschen!
Visa mer

Exempel på cv:n inom transport- och logistiksektorn
6

Jobbar du inom transport- eller logistikbranschen? Skapa ett cv som drar blickarna till sig. Använd våra högkvalitativa cv-exempel som hjälp och fullända ansökan på nolltid med vår AI-drivna byggare!
Visa mer

Cv-exempel för civilingenjörer och andra tekniska yrken
6

Teknik är ett komplext ämnesområde. Men att skapa ett välskrivet cv åt en tekniker behöver inte alls vara komplicerat! Använd våra cv-exempel som testats i praktiken. Låt dig inspireras, redigera och skräddarsy så att allt passar dig perfekt. Spara tid och öka chanserna att få drömjobbet som t.ex. civil- eller maskiningenjör.
Visa mer

Cv-exempel för kreativa och konstnärliga yrken
5

Är du osäker på hur man skriver ett perfekt cv för kreativa eller konstnärliga yrken? Du behöver inte chansa! Använd vår kostnadsfria samling på över 300 cv-exempel för att skapa ett perfekt cv, vare sig du är akvarellmålare, dansare, musiker eller skådespelare. Dessa proffsiga cv-exempel i kombination med våra avancerade verktyg guidar dig från början till slut.
Visa mer

Cv-exempel för dig som jobbar med business och management
6

Jobbar du inom business- eller managementsektorn och letar efter ett cv som verkligen kan imponera? Börja med våra cv-mallar och skräddarsy dem i vårt avancerade byggverktyg. Uppnå perfekt format, indelning och språk. Utnyttja AI-drivna textförslag och skapa en fantastisk ansökan.
Visa mer

Cv-exempel åt utvecklare
5

Jobbar du med system- eller apputveckling eller liknande programmeringsarbete? Skapa ett övertygande cv på bara ett par minuter! Vi har en samling cv-exempel som hjälper dig att sticka ut inom utvecklarbranschen. Kombinera dem med våra mallar och verktyg och ta nästa steg mot ditt drömjobb.
Visa mer

Cv-exempel inom hotell- och restaurangbranschen
12

Skapa ett vinnande cv för jobb inom hotell- och restaurangbranschen. På nolltid! Vi har en samling cv-exempel som hjälper dig att sticka ut. Kombinera dem med våra expertmallar och verktyg och ta ett nytt steg i karriären.

Cv-exempel för produktion och tillverkning
3

Letar du efter ett jobb inom produktionsbranschen? Börja med ett välskrivet cv baserat på ett av våra gratis exempel. Oavsett vilken tjänst inom tillverkning eller produktion du söker, guidar vi dig hela vägen med expertdesignade mallar och avancerade verktyg.
Visa mer

Cv-exempel för specialister inom bygg och handel
7

Skapa perfekta cv:n med våra kostnadsfria cv-exempel: mata in din information och låt oss göra resten! Att imponera på potentiella arbetsgivare och kunder har aldrig varit enklare.

Cv-exempel åt studenter
2

Är du student på jakt efter ditt första jobb, en praktikplats eller forskarutbildning? Våra cv-exempel åt studenter kan hjälpa dig att skriva det perfekta cv:t och förklara vad arbetsgivarna verkligen vill se i en ansökan.
Visa mer

Cv-exempel för dig som jobbar med dataanalys
3

Vi har alla tips, verktyg och exempel som du behöver för att skapa ett vinnande cv åt dataanalytiker. Välj helt enkelt en av våra experttestade mallar, mata in dina uppgifter och börja söka jobb idag!
Visa mer

Cv-exempel för sjukvårdspersonal
8

Låt oss hjälpa dig att bygga ett vinnande cv för sjukvårdspersonal. Ett dokument som du kan vara stolt över. Utnyttja våra enastående cv-exempel som fungerar som perfekt guide under skrivprocessen.

Skapa ett jobb-värdigt cv utan ansträngning

Spara tid med vår cv-byggare i tre enkla steg. Säg hejdå till skrivkramp och formateringsproblem i Word. Skapa snabbt ett cv som arbetsgivare älskar.

Allmänt cv-exempel

Letar du efter ett gediget cv-exempel som kan anpassas till valfri tjänst? Nedan hittar du ett allmänt cv-exempel som kan fungera som utgångspunkt för ditt nya cv, oavsett hur mycket eller lite erfarenhet du har och inom vilket område du arbetar.

Vad ett cv ska innehålla 2024

Om ditt cv inte innehåller rätt avsnitt kommer det troligen att hamna i papperskorgen direkt. Här är de viktigaste delarna som ska ingå i ditt cv 2024:

Rubrik: Rubriken finns högst upp på sidan (eller i marginalen). Huvudsyftet med rubriken är att ditt namn och din kontaktinformation finns lätt åtkomlig så att arbetsgivaren enkelt kan kontakta dig (för att bjuda dig på intervju). Rubriken kan också ge cv:t en attraktiv utstrålning.

Personlig sammanfattning (profil): Den inledande personliga sammanfattningen består av 3–4 meningar som presenterar dina bästa färdigheter, erfarenheter och bedrifter. Målet med sammanfattningen är att fånga rekryterarens eller arbetsgivaren uppmärksamhet och uppmuntra hen att fortsätta läsa ditt cv.

Arbetslivserfarenhet: I det här avsnittet listar du dina tidigare tjänster med punktlistor som beskriver dina arbetsuppgifter, dina prestationer och de färdigheter som behövs för varje jobb.

Utbildning: I utbildningsavsnittet listar du dina examina och/eller beskriver andra utbildningar du gått. Det kan vara gymnasium, folkhögskola, akademisk utbildning, distanskurser, sommarkurser m.m.

Färdigheter: I avsnittet om färdigheter ska du lyfta fram dina unika egenskaper och expertis. Se till att fokusera både på hårda färdigheter (teknisk kunskap) och mjuka färdigheter (personlighetsdrag).

Välja rätt cv-format

När det gäller att välja rätt cv-format är det viktigt att tänka på hur mycket erfarenhet du har, vilken typ av jobb du söker och arbetsgivarens förväntningar. 

Här är tre exempel på cv-format som du kan välja mellan:

Kronologiskt cv

Det kronologiska formatet – även känt som omvänt kronologiskt format – är den ”standard” som de flesta rekryterare/arbetsgivare förväntar sig. Det här formatet fokuserar på avsnittet om arbetslivserfarenhet, där du listar tidigare tjänster och i punkter förklarar dina viktigaste kvalifikationer. Vi rekommenderar detta format för alla yrkespersoner och övriga som har minst tre tidigare jobb att visa upp.

Funktionellt cv

Det funktionella cv-formatet är bäst lämpat för studenter och nybörjare på arbetsmarknaden eftersom det lägger mindre vikt vid tidigare erfarenhet. Istället börjar ditt cv då med kompetensavsnittet, där du kan beskriva dina viktigaste egenskaper och hur du har tillämpat dessa färdigheter på andra sätt än via ett jobb.

Hybridformat

En kombination av de båda formaten, ett så kallad hybridformat, ger maximal flexibilitet när du skapar ditt cv. Formatet lämpar sig bäst för exempelvis frilansare och andra egenföretagare.

Experttips

Är du osäker på vilket format du ska välja? Om du använder vår cv-byggare kan du skapa och spara olika versioner av ditt cv så att du alltid har rätt format till hands.

Fördelar med att använda våra cv-exempel till dina ansökningar

Våra cv-exempel är utformade för att hjälpa dagens arbetssökande att få jobben de drömmer om. 

Vårt team av professionella skribenter skapar passande cv-exempel för de områden och den erfarenhetsnivå som behövs. 

Här är några exempel på hur våra cv-exempel skiljer sig från mängden:

  • Råd från experter: Vårt skribentteam övervakar noga dagens anställningstrender för att se till att våra cv-exempel är fulla av de smartaste knepen och tipsen inför din jobbansökan.
  • Layout som rekryterare gillar: Vårt designteam arbetar i samarbete med HR-proffs för att skapa layouter som drar arbetsgivarnas blickar till sig och ger kandidaterna ett försprång på den tuffa arbetsmarknaden.
  • Snabbare och enklare: Våra cv-exempel integreras sömlöst i vår cv-byggare, där du enkelt kan lägga till din egen erfarenhet, ändra layouten och ladda ner ett perfekt cv med bara några klick.
  • AI-skapade meningar och feedback: Vi utnyttjar styrkan hos AI för att skapa hundratals exempelmeningar som kan ge ditt cv ett lyft, oavsett inom vilken bransch du arbetar. Vi erbjuder också AI-styrd feedback så att du kan vara säker på att ditt cv är redo att lämnas in.
  • Ett stort utbud av mallar: Vi vet att olika jobb kräver olika tillvägagångssätt. Därför har vi skapat cv-mallar som matchar olika yrken, från revisor till djurskötare – och allt däremellan.
  • ATS-vänligt: Vi ser till att våra cv-mallar är kompatibla med dagens automatiska cv-granskningsprogram och ATS. Läs mer om det här.
Experttips

Vart och ett av våra drygt 300 cv-exempel åtföljs av en guide som ger ingående information om hur man skriver bästa möjliga cv för respektive jobb/yrkestitel. 

Våra guider kan användas helt gratis, så se till att dra nytta av det och dela dem gärna med andra arbetssökande!

Vanliga frågor om att skriva ett cv (FAQ)

Vilka förväntningar har arbetsgivare på ett cv?

Det finns ett par saker som arbetsgivare letar efter när de utvärderar en kandidats cv. Först och främst vill de se en tydlig och klar disposition. Och när de läser texten vill de inte stöta på stavfel eller grammatiska fel. 

De vill se att kandidaten har god förståelse för den specifika tjänsten och företaget. När våra cv-exempel utformades, utgick man ifrån dessa kriterier. Vår professionella layout, i kombination med cv-exempel skrivna av experter, kan hjälpa dig att skapa ett perfekt cv som imponerar på arbetsgivaren.

Vanliga fallgropar att undvika när du skriver ditt cv

De vanligaste fallgroparna att undvika i ditt cv är dålig indelning, stavnings- och grammatikfel, en oorganiserad layout och ett alltför allmängiltigt cv. Lyckligtvis är alla cv-exempel och mallar från cvkungen.se utformade för att hjälpa dig undvika alla dessa fel. 

När du har valt bland våra hundratals unika cv-exempel öppnar du mallen i vår intuitiva cv-byggare, där du kan välja en snygg layout och använda våra AI-drivna exempelmeningar och stavningskontroll för att skapa ett framgångsrikt cv på bara några minuter.

Behöver jag ett personligt brev som matchar mitt cv?

Vi rekommenderar att du skickar ett personligt brev tillsammans med ditt cv för att öka dina chanser att få tjänsten.

Det är därför vi också erbjuder dussintals av personliga brev och mallar. För att göra ett riktigt gott första intryck, välj en matchande mall till ditt cv och personliga brev. Vi har ett enormt utbud av proffsigt designade mallar – moderna, professionella, enkla och kreativa.

Kan jag anpassa cv-exemplet efter mina behov?

Ja, vart och ett av våra över 100 cv-exempel har utformats för att kunna skräddarsys för din egen arbetslivserfarenhet och dina färdigheter. 

Det är bara att öppna mallen i vårt praktiska cv-byggarverktyg, där du kan ändra rubriker, punkter, färg, radavstånd m.m. Läs mer om hur du anpassar ditt cv här.

Vad ska jag göra om det inte finns ett specifikt exempel för mitt yrke?

Vi lägger till nya jobb och cv-mallar kontinuerligt, så chansen är stor att din yrkestitel blir tillgänglig snart. 

Du kan också skicka ett meddelande till oss för att berätta om ett jobb som du skulle vilja ha med. Under tiden kan du bläddra bland mallarna för att se om vi för närvarande har en jobbtitel som relaterar till din.

Kan man använda samma cv-exempel till varje ansökan?

Även om du kan börja med samma cv-exempel som grund för alla ansökningar, rekommenderar vi starkt att du anpassar det till varje specifik tjänst

Det är det bästa sättet att se till att du sticker ut från andra sökande och öka dina chanser att få jobbet.

Utseendemässiga förväntningar på ett cv år 2024

Vad förväntar sig rekryterare vad det gäller utseendet på ditt cv? Det varierar något, men 2024 vill de gärna se ett rent och överskådligt cv. De är mest angelägna om att hitta den information de letar efter, så vi rekommenderar att du väljer en prydlig, organiserad mall som lyfter fram dina mest imponerande prestationer. 

Men å andra sidan, om du arbetar inom ett kreativt område kan du välja en mer uppseendeväckande cv-mall för att visa upp din personlighet och stil.

Vilka kategorier av cv-exempel finns det?

Våra cv-exempel är indelade i breda kategorier: utbildning, myndigheter och samhälle, ingenjörskonst, detaljhandel, juridik, reparation och underhåll, administration, HR, mäkleri, försäljning, produktion, redovisning och finans, företag & förvaltning, säkerhet, hotell & restaurang, transport & logistik, transport, medicin, IT, sport & träning, socialvård, konstruktion och bygge, skönhet & friskvård m.fl.

Du kan också bläddra bland våra olika kategorier av mallar: professionella, moderna, kreativa och enkla.

Är cv-mallarna gratis?

Du kan helt gratis titta på våra cv-exempel och cv-guider. Vår cv-byggare finns i en gratis testversion och i kombination med olika betalda abonnemang. Här kan du läsa mer om att använda cv.kungen.se gratis.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 098 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
2 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
4 100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
750 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 600 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
740 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
600 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
60 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
570 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève  resume template
Genève
36 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
520 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
360 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
940 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
240 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
160 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
210 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
210 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
63 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
4 700 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
85 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
55 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 100 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies