1. cv-exempel
 2. Frontendutvecklare
Skrivet av Susan ShorSusan Shor

Frontendutvecklare cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Frontendutvecklare cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.5
Genomsnittlig bedömning
70 Exemplet har redan betygsatts
Frontendutvecklare cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Som frontendutvecklare är du van vid att presentera ditt arbete för världen. Det är en fördel i din jakt på jobb eftersom du vet hur man skapar utmärkta användarupplevelser. Det här exemplet på cv åt en frontendutvecklare och den här guiden ger dig idéer för att omvandla det till ett cv som verkligen drar blickarna till sig.

Alla utmärkta cv:n kombinerar användarvänlighet med en övertygande hisspitch. Det knepiga kan vara att hitta rätt balans mellan spännande design och design som överskuggar ditt budskap. Hur mycket självförtroende kan du förmedla utan att låta arrogant? Det är här expertverktyg och rådgivning kan hjälpa till. Att ägna tid åt att undersöka vad som får positiv uppmärksamhet från rekryterare kommer att löna sig och leda till fler positiva svar. Trots allt är målet att få komma på anställningsintervju. Cvkungen.se:s överflöd av resurser för arbetssökande, inklusive mängder av cv-exempel, kan ge dig en boost.

I den här cv-guiden cv och våra cv-exempel åt en frontendutvecklare hittar du information om följande ämnen:

 • Vad gör en frontendutvecklare?
 • Ett ramverk för att skriva ett frontend-cv plus tips och trix.
 • Bästa formatet för ett cv åt en frontendutvecklare.
 • Råd om personlig sammanfattning, arbetslivserfarenhet, utbildning och färdigheter.
 • Idéer för att skapa en professionell layout och ytterligare designtips.

Vad gör en frontendutvecklare?

Frontendutvecklare är specialiserade på webbutveckling med inriktning på responsiv (skärm-anpassad) webb och mobila plattformar. De tolkar företagets och kundernas behov och skapar lätthanterliga och funktionella interaktiva webbappar. Frontendutvecklare måste behärska både programmeringsspråk och designtekniker.

Vanliga språk som används av frontendutvecklare är HTML, CSS och JavaScript. Som frontendutvecklare arbetar du tillsammans med UI / UX-teamet och digitala designers för att utveckla upplevelsen på webbplatser och mobila plattformar på ett sätt som gör det enkelt och tydligt att använda webbsidan. Det handlar om navigation, layout och knappar som tillåter användare att enkelt navigera runt applikationer. De ser också till att användargränssnittet fungerar korrekt. 

Vissa frontendutvecklare fokuserar på logik på klientsidan och jobbar med webbapplikationer med hjälp av JavaScript eller TypeScript och ramverk som React eller Vue.

Arbetsmarknad och utsikter för frontendutvecklare

Denna yrkesgrupp är mycket efterfrågad på arbetsmarknaden både i Sverige och utomlands. Utvecklingen inom områden går fort och det är svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens. Om du har rätt kunskap och färdigheter finns det gott om jobb där ute. 

Statistisk insikt

Hur mycket tjänar en frontendutvecklare?

Om du söker en nybörjartjänst kan du förvänta dig en lön på cirka 60 000 kr, enligt ZipRecruiter. Med några års erfarenhet stiger det till 92 777 kr, medan senior- frontendutvecklare kan tjäna mer än 128 000 kr och de allra bästa drar in mer än 180 000 kr.

Hur skriver man ett cv åt en frontendutvecklare?

Det är viktigt att du formulera dig väl i ditt cv som frontendutvecklare – speciellt eftersom utrymmet är begränsat. Men innan du fokuserar på vad du ska säga behöver du veta hur ramverket ska se ut.

Ditt cv bör innehålla följande standardavsnitt:

 • Rubrik
 • Personlig sammanfattning
 • Avsnitt om arbetslivserfarenhet
 • Avsnitt om färdigheter
 • Avsnitt om utbildning
Experttips

Ta hänsyn till algoritmer

Som frontendutvecklare vet du att ett ramverk bara är början. Även om det kan verka svårt att skapa något unikt utifrån något standardiserat, är det långt ifrån fallet. Faktum är att rekryterare ganska snabbt känner igen ett generiskt cv. Det betyder att du behöver ta ett nytt grepp om varje ansökan – med ett skräddarsytt cv åt frontendutvecklare som talar direkt till varje potentiell arbetsgivare. 

Algoritmer styr den digitala världen, och jobbansökningar är inget undantag. Applicant Tracking System (ansökningshanteringssystem eller rekryteringssystem) kommer att analysera din ansökan. De scannar och sorterar cv:n utifrån nyckelord och fraser kopplade till jobbannonsen. Öka dina chanser genom att använda exakt de formuleringar och färdigheter du vet att den potentiella arbetsgivaren är på jakt efter. Det har en extra fördel; det visar mjukvarurekryterare att du förstår jobbet och dess krav.

Att välja det bästa cv-formatet åt en frontendutvecklare

Vad är skillnaden mellan ett cv-ramverk för frontendutvecklare och cv-format? Ramverket är innehållet och formatet är sättet som du presenterar dem på. De flesta cv följer omvänd kronologisk ordning. Det beror på att rekryterare är mest intresserade av vad du har gjort den senaste tiden. 

Vi rekommenderar denna metod i de allra flesta fall, men du kan vara ett undantag. Du måste själv bestämma om du har plats för alla dina tekniska färdigheter inom detta cv-format. Om inte, bör du kanske överväga att skriva ett funktionellt cv, som utökar kompetensavsnittet på bekostnad av utrymmet för din arbetslivserfarenhet. Om du är nyutexaminerad kan du överväga ett hybridformat.

Nu till innehållet i ditt cv som frontendutvecklare.

Exempel på personlig sammanfattning

Även om det här avsnittet innehåller ordet ”sammanfattning” liknar det mest en yrkesprofil. Med bara cirka 100 ord ska du lyfta fram din erfarenhet, dina största framgångar inom karriären och kanske din designfilosofi.

Det är det enda avsnittet i ditt cv som skrivs med fullständiga meningar, men var försiktig så du inte slösar på ord. Nedan finns några exempel som kan hjälpa dig att maximera mängden information du presenterar:

Bra: Bättre:
Jag har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med JavaScript.  Med över 10 års erfarenhet av JavaScript har jag förbättrat dussintals applikationer.
Min kodningsfilosofi är att färre rader ger bättre kod. Att effektivisera koden skapar smidigare applikationer.

För att visa att du verkligen vill ha jobbet, kan du överväga att lägga till en mening om varför du söker till just det här företaget och vad du kommer att kunna bidra med.

Om du letar efter mer inspiration, ta en titt på andra cv-exempel i vår IT-kategori, inklusive exempel på cv åt webbutvecklare, mjukvaruutvecklare, programmerare, mjukvaruingenjör och fullstackutvecklare.

Anpassningsbart exempel på sammanfattning

Mycket skicklig frontendutvecklare med sinne för användbarhet och med kunderna i fokus. Specialiserad på webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. Samarbetar väl med UI/UX-teamet och digitala designers för att utveckla upplevelsen på webbplatser och mobila plattformar på ett sätt som gör det enkelt, tydligt och inspirerande att använda webbsidan.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet

Precis som din personliga sammanfattning är mer än en översikt över din karriär, är avsnittet om arbetslivserfarenhet i ditt cv som frontendutvecklare mer än en lista över dina ansvarsområden. Försök istället att visa hur du har vuxit och utvecklats på jobbet och att du har betydande bedrifter att visa upp.

Elegant kodning gör jobbet utan att slösa på rader; i eleganta cv:n räknas varje ord. Börja varje punkt med ett starkt verb följt av det resultat du uppnådde. Det här avsnittet består av punktlistor, där varje punkt framhäver bedrifter i karriären som visar på de färdigheter du kommer att använda för att uppnå de mål som din nya arbetsgivare ställer.

Experttips

Första jobbet-cv 

Alla är vi barn i början. Och alla har ett första jobb – eller ett första jobb i en ny karriär. I båda fallen gäller det att fokusera på överförbara färdigheter som du kan visa upp genom exempel på volontärarbete, akademiska projekt eller jobb i en tidigare karriär. 

Lyft dina färdighets- och utbildningsavsnitt och tona ner din arbetslivserfarenhet. Förklara ditt läge i den personliga sammanfattningen. För mer hjälp, kolla in det här exemplet på cv som passar vid karriärbyten eller vår utförliga guide om att skriva ett cv utan erfarenhet.

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Frontendutvecklare på Construct IT, Solna 
Augusti 2020 - Nuvarande 

 • Tar fram användbara lösningar med hjälp av den senaste tekniken.
 • God kunskap om HTML, CSS och SASS och LESS.
 • Erfarenhet av Javascript ES6, React, node.js.
 • Har full koll på WCAG 2.1.
 • Jobbar oftast ute hos kunderna i deras projekt.
 • Samarbetar väl med kolleger och kunder.
 • Oavsett uppdrag och placering, ser vi medarbetare till att ses i våra kompetensnätverk för att utbyta erfarenheter och bevaka omvärlden.

 

Frontendutvecklare på Lägenhetsbyte.se, Stockholm 
Oktober 2018 - Maj 2020 

 • Arbetade med den senaste tekniken och utforskade nya tekniker och metoder för att kunna leverera den bästa möjliga tjänsten och möta de höga krav som ställs på företaget som ledande aktör inom bostadsbyten i Sverige.
 • Arbetade agilt, med parprogrammering, Scrum och Kanban, men vi låste oss inte vid ett specifikt arbetssätt. Strävade alltid efter att förbättra och dela min kunskap.
 • Skapade moderna applikationer i HTML, CSS, Javascript och React.
 • Skrev testbar kod och automatiska tester.
 • Kunde se affärsnyttan av det som utvecklas.
Har kopierat!

Exempel på färdighetsavsnitt i ditt cv

Ett bra cv för frontendutvecklare kommer att använda färdighetsavsnittet för att fokusera rekryterares ögon på de avancerade egenskaper som krävs för jobbet. Ett typiskt kompetensavsnitt innehåller 4-7 attribut som är noggrant avpassade till den tjänst du söker. 

Om du väljer ett funktionellt format kan du utöka detta avsnitt för att få med all teknisk kunskap du har som matchar jobbkraven. Eftersom ditt jobb är färdighetsfokuserat kanske du överväger att lista inte bara en förmåga utan även din nivå på expertis. Här är ett ATS-tips: skriv ut hela termen/namnet och sätt förkortningen inom parentes för att vara säker på att du får algoritm-kredit för dina talanger.

Anpassningsbart exempel på färdigheter
 • Användargränssnitt
 • SEO bästa praxis
 • Javascript CSS och JS Framworks
 • CSS För-processorer
 • Angular JS
 • Komplex problemlösning
Har kopierat!

Exempel på utbildningsavsnitt åt en frontendutvecklare

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program, bl.a. Teknikprogrammet men även på Naturvetenskapsprogrammet och på El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

En kandidatexamen i datavetenskap är också vanlig. Utbildningsavsnittet i ditt cv som frontendutvecklare är rätt ställe att lista alla dina akademiska bedrifter. Du bör också ta med alla IT-certifieringar du har skaffat dig

Om du har en master eller högre behöver du inte ta upp din gymnasieexamen här. Vi rekommenderar att du inte nämner ditt medelbetyg, om du inte är en nyutexaminerad student som har presterat extraordinärt. 

Experttips

Håll dig uppdaterad

Programvara, ramverk och språk utvecklas snabbt inom IT-branschen, så se till att hålla dig uppdaterad.

Här är de 10 främsta färdigheter du behöver idag, enligt Geeks for Geeks

 • HTML, CSS och Javascript
 • Frontend-ramverk som React, Angular och Vue.js
 • Responsivitet
 • Versionshanteringssystem
 • CSS-processorer
 • Kommandoradsgränssnitt
 • Testning och felsökning
 • Webbprestandaoptimering
 • DOM-manipulation
 • RESTful API:er
Anpassningsbart exempel på utbildning

Kandidatprogram i datavetenskap, Stockholms universitet, Stockholm 
Augusti 2008 - Juni 2011 


Tekniskt program, Kungsholmens Gymnasium, Stockholm 
Augusti 2005 - Juni 2008

Har kopierat!

Exempel på cv-layout och design

Här kommer din expertis när det gäller användarvänlighet att vara en stor fördel. Huvudmålet för designen är att fånga rekryterarnas uppmärksamhet och skapa en smidig “visuell väg” genom ditt dokument. 

Kom ihåg att du vill att ditt cv ska ge ett proffsigt intryck, så undvik alltför utsmyckade eller färgglada designelement som kommer att distrahera läsaren från innehållet (fast det vet du ju redan – det här är ditt jobb!).

När du designar, kom ihåg dessa cv-specifika tips:

 • Välj tydliga namn på avsnitten så att rekryterare enkelt kan hitta det de behöver.
 • Om du väljer lite utsmyckning till din rubrik, se till att ditt namn, e-postadress, telefonnummer och titel sticker ut.
 • Kom ihåg att de bästa typsnitten för webbappar kanske skiljer sig från de bästa typsnitten för tryckt tekst.
 • Använd ett cv-verktyg, t.ex. cvkungens, för att länka ditt cv direkt till din portfölj.

Viktiga slutsatser för ett cv åt en frontendutvecklare

 1. Frontendutvecklare med erfarenhet och aktuella färdigheter är eftertraktade i IT-världen.
 2. Dina skills att skapa bra användarupplevelser kommer också att hjälpa dig utveckla ett överlägset cv.
 3. Ett funktionellt cv-format passar kanske bäst om du har expertis inom flera mjukvaruspråk och annan specifik teknisk kunskap.
 4. Om du inte vill koda mer efter en lång arbetsdag, utnyttja våra expertdesignade cv-mallar för att kickstarta din jobbjakt.
Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.5
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
580 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
57 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
550 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
350 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
930 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 400 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
69 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies