1. Exempel
 2. Kundtjänst
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Exempel på personligt brev Kundtjänst

Använd det här exemplet på personligt brev för Kundtjänst för att avrunda din ansökan och bli anställd snabbt– utan krångel och frustration. Det här exemplet har specialdesignats för ett jobb som Kundtjänst 2024. Dra fördel av våra förslag på termer och fraser samt våra experttips. Ladda ner det perfekta personliga brevet på bara några minuter.
4.8
Genomsnittlig bedömning
68 Exemplet har redan betygsatts
Exempel på personligt brev Kundtjänst
Redigera detta personliga brev

Att arbeta med kundtjänst är som att vara en livlina, en räddare i nöden. Från defekta produkter till bortglömda inloggningsuppgifter – kundtjänstmedarbetaren löser problemen och förenklar livet. Även om mycket inom kundtjänst gradvis automatiseras, behövs personer med god kommunikationsförmåga som kan hantera komplexa problem och erbjuda förstklassig service. Arbete inom kundtjänst innebär ofta en fast tjänst, t.ex. på ett callcenter eller på ett företags huvudkontor. En sådan tjänst kan vara ett fantastiskt utgångsläge för olika karriärer, till exempel inom försäljning eller marknadsföring. Så hur får du då in en fot i denna värld av möjligheter? Du behöver så klart ett välskrivet personligt brev. 

Om du inte redan har skrivit ett perfekt cv, så ska du börja med det. Ta en titt på vår guide med exempel på kundtjänstjobb, våra mallar och den allmänna cv-guiden. Sedan är det dags att skapa det perfekta personliga brevet som kompletterar din ansökan.

Exempel på effektiviteten hos ansökningsbrevet
Exempel på effektiviteten hos ansökningsbrevet

Personligt brev för kundtjänst – layout och vanliga misstag

Det finns några vanliga misstag som kandidater ofta gör. Lär dig att undvika dessa vanliga fallgropar:

 1. Alltför allmänna brev: Rekryterarna märker om du skrivit ett allmänt brev som du skickar till alla företag, och bara ändrar inledningen på brevet. Det kan kännas som en enkel lösning men den kan avsevärt minska dina chanser att bli anställd. Se till att varje brev är relevant och anpassat efter den kunskap och erfarenhet som krävs för det aktuella jobbet.
 2. Krånglig layout och grammatik: När du arbetar inom kundtjänst är det viktigt att ha ett naturligt och tillgänglig sätt – så varför skulle ditt personliga brev vara krångligt, formellt och fullt av fraser du själv aldrig skulle använda? Det är mycket bättre att skriva med ditt eget personliga tonfall, samtidigt som du håller en proffsig nivå. Och glöm inte att korrekturläsa.
 3. Layoutfel: Innan rekryteraren börjar läsa ditt personliga brev kollar hen (omedvetet) in layouten. Se till att du gör ett gott första intryck: ett snyggt standardtypsnitt, rätt teckenstorlek och att eventuella färger eller andra designelement motsvarar företagets image. Ett layoutverktyg från cvkungen.se kan vara till hjälp.
 4. Problem med tonfall: Tonfallet är extremt viktigt inom kundtjänst. Ingen vill anställa en kandidat som är arrogant och överlägsen. En kandidat som är alltför blygsam om sina prestationer kommer förmodligen inte heller att få jobbet. Och du vill definitivt inte ge intrycket av att du är desperat och bönar och ber om en tjänst. Det gäller att utstråla självförtroende och erfarenhet, men samtidigt ödmjukhet och tacksamhet.

Rubrik

På många stora företag tas rekryteringen om hand av ett team av HR-medarbetare, så ditt brev kommer sannolikt att gå från skrivbord till skrivbord. Rubrikens huvuduppgift är att läsaren lätt ska kunna se vem dokumentet tillhör och att all kontaktinformation finns nära till hands. Om du skickar ditt brev per post, vilket numera är ganska ovanligt, ska du uppge hela din postadress. lämplig. För online ansökningar bör du hålla dig till den mest nödvändiga informationen som telefonnummer och en LinkedIn-länk för att undvika att du använder för mycket av det värdefulla utrymmet i brevet.

Hälsningsfras

Din hälsningsfras innehåller kanske bara några få ord, men det är viktigt att välja rätt tonfall för resten av det personliga brevet. Eftersom kundtjänstrepresentanter arbetar inom olika branscher kan det finnas olika alternativ beroende på hur formell företagskulturen är. Om du är osäker fungerar ”Bästa” plus för- och efternamn bra. Om det handlar om ett ”ungt” företag kan det räcka med ”Hej,” speciellt om du skickar brevet per e-post.

Inledning

Ditt inledande avsnitt är avgörande - efter den första meningen kan en personalchef redan ha bestämt sig för att fortsätta läsa resten av brevet eller att lägga undan det. Istället för det sövande "jag skriver för att uttrycka intresse för den lediga tjänsten som kundtjänstmedarbetare...", se till att din inledning sprakar och glöder! En spännande anekdot, ett djärvt uttalande eller en presentation av dig själv som drar blickarna till sig, är bra alternativ. Du ska sikta på att framstå som proffsig snarare än excentrisk, samtidigt som du ser till att personalchefen vill fortsätta läsa. 

Brödtext 

I brödtexten kan du äntligen framhäva alla viktiga egenskaper som gör dig till den perfekta kandidaten för tjänsten och företaget. Ditt mål är att bevisa att du har rätt kompetenser och fallenhet för att bli en bra kundservicemedarbetare, för en specifik produkt eller för en viss tjänst. För detta ändamål kan du använda ”STAR-metoden” för att accentuera alla dina anmärkningsvärda bedrifter. Förklara först Situationen och uppgiften (Task) kort och avslöja sedan den åtgärd (Action) du vidtog och det positiva resultat det ledde till. Som kundtjänstmedarbetare har du förmodligen många sådana upplevelser att välja mellan, så se till att välja en allmän utmaning som du hanterade exceptionellt bra eller en särskilt svår situation som eventuellt också kan uppstå på det nya företaget. 

Sammanfattning och underskrift

Du har gjort ett utmärkt jobb med att skapa starka argument för varför du förtjänar tjänsten, nu är det dags att avsluta brevet och skicka det. Det bästa sättet att avsluta med är en ”Call To Action”, det vill säga en uppmaning till handling. I denna mening visar du upp din passion och entusiasm för jobbet och på ett proffsigt sätt ber du personchefen att ta kontakt. Du kan till och med välja att lämna dina kontaktuppgifter en gång till i det här avsnittet. Avrunda med standardfrasen "Med vänlig(a) hälsning(ar)" och ditt namn. 

Cvkungen.se förenklar skrivprocessen med vårt sakkunnigt designade verktyg för personliga brev som hjälper dig att skapa ett perfekt personligt brev på bara några minuter! För att bli inspirerad erbjuder cvkungen.se många yrkesspecifika exempel på personliga brev, ett verktyg för att skapa personliga brev, anpassningsbara mallar och massor med praktiska råd.

Viktiga punkter

 • Ett välskrivet personligt brev kan vara avgörande för att få ett jobb i en bransch där kundtjänstmedarbetarna förväntas lösa allt mer komplexa problem.
 • Att skräddarsy ditt personliga brev för varje enskild tjänst du söker är ett av de bästa sätten att sticka ut bland de andra kandidaterna.
 • Följ en beprövad indelning för ditt personliga brev så att det blir estetiskt tilltalande och lättläst.
 • Skapa ett band med arbetsgivaren genom att visa förståelse för de utmaningar som både företaget och dess kunder står inför.
 • Använd professionella designverktyg för att undvika vanliga misstag med layouten och se till att det personliga brevet ser snyggt och proffsigt ut.

Nu är du redo att söka ditt drömjobb. Cvkungen.se gör det enkelt för dig med guider, mallar och verktyg för personliga brev som hjälper dig skapa det perfekta brevet på bara några minuter.


 

Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev

Gratis professionellt utformade mallar

CVkungen.se är den ledande karriärbyggaren online där över 10 miljoner CV:n och personliga brev har skapats
4 av 5
baseras på 2 983 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm cover_letter template
Stockholm
1 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York cover_letter template
New York
390 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien cover_letter template
Wien
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney cover_letter template
Sydney
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon cover_letter template
London
220 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin cover_letter template
Dublin
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva cover_letter template
Moskva
54 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid cover_letter template
Madrid
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago cover_letter template
Santiago
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore cover_letter template
Singapore
45 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo cover_letter template
Oslo
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden cover_letter template
Kapstaden
6 700 användare valde denna mall
Använd denna mallParis cover_letter template
Paris
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin cover_letter template
Berlin
82 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève cover_letter template
Genève
2 800 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver cover_letter template
Vancouver
39 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo cover_letter template
Tokyo
54 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano cover_letter template
Milano
45 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon cover_letter template
Lissabon
24 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona cover_letter template
Barcelona
26 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn cover_letter template
Köpenhamn
19 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago cover_letter template
Chicago
17 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio cover_letter template
Rio
25 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom cover_letter template
Rom
4 600 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston cover_letter template
Boston
14 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto cover_letter template
Toronto
85 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies