Hur man skriver ett cv för en restaurangchef
Ett övertygande cv för en restaurangchef bör tydligt visa upp kandidatens förmåga att ha uppsikt över, och kompetens att styra, restaurangens verksamhet och anställda. Ditt cv bör innehålla ett inledande personligt avsnitt som ger en effektiv sammanfattning av de kompetenser du för med dig som restaurangchef. Se till att lyfta fram viktig information som du inte vill att en potentiell arbetsgivare ska missa. Kom ihåg att avsnittet ska innehålla de unika detaljer som gör att just du passar perfekt för jobbet och glöm inte branschspecifik erfarenhet och kompetens. Avsnittet om arbetslivserfarenhet bör skrivas i omvänd kronologisk ordning med betoning på tjänster inom restaurangbranschen, serviceyrken och/eller management. Trots att många restauranger inte kräver någon officiell, avancerad examen, kan det hända att ett visst matställe söker en person med en specifik examen inom kundservice eller management. Fokusera på dina starka sidor och specifika färdigheter som gör att du effektivt kan driva en restaurang. Se till att din potential verkligen lyfts fram. Se också till att du har en blandning av mjuka och hårda färdigheter. CVkungen har exempel-cv:n som testats i praktiken. Genom att använda ett av dem kan du skapa ett starkt och imponerande cv.
Exempel på Profil
Accentuera dina viktigaste färdigheter, erfarenheter och prestationer här. Det här avsnittet ska vara en kort, men övertygande, sammanfattning av vad just du kan erbjuda som restaurangchef. Se exempel nedan.
Erfaren och effektiv restaurangchef, skicklig inom alla aspekter av verksamheten. Ansvarar för det operativa och administrativa, men är också en del av den dagliga driften. Tar med mig många år av branscherfarenhet och expertis när det gäller att styra personal och arbete. Mina kompetenser kan bidra till att skapa positiva teamrelationer, vilket i sin tur leder till bästa möjliga kundservice. Jag har en passion för restaurangbranschen och är angelägen att använda min erfarenhet för att utveckla ännu en blomstrande restaurangverksamhet.
Exempel arbetslivserfarenhet
Lista din arbetslivserfarenhet här. Fokusera på dina mest relevanta och respektingivande tjänster och prestationer. Kom ihåg att använda kärnfulla ”handlingsverb” och att ta med jobbspecifika bedrifter. Se exempel nedan.
- Ansvarade för den dagliga restaurangverksamheten, ökade produktiviteten och kundnöjdheten.
- Varierade menyn baserat på säsongserbjudanden och feedback från kunderna.
- Hade full koll på matsalen och bordsindelningen. Hanterade eventuella frågor och specifika önskemål från kunderna på lämpligt sätt.
- Intervjuade, anställde och handledde kvalificerade servitörer och kökspersonal.
- Bedömde personalens insatser och gav konstruktiv feedback för att förbättra produktiviteten.
Exempel på Utbildning
Lista alla betyg och certifieringar här. Eventuella utmärkelser o.d. bör också noteras här. Om du har en examen som är högre än kandidatexamen, kan du lämna bort informationen om vilket gymnasium du gått på. Se exempel nedan.
- 2006 – 2009 Hospitality Management-programmet 180 hp, Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro
- 2003 – 2006 Hotell- och turismprogrammet, Virginska gymnasiet, Örebro
Exempel på Färdigheter
Ett lyckat cv för en restaurangchef bör innehålla ett antal imponerande färdigheter som arbetsgivaren eller intervjuaren är på jakt efter. Se till att du har en blandning av mjuka och hårda färdigheter i ditt cv som relaterar till tjänsten som restaurangchef. Se exempel nedan.
- Utmärkta kunskaper om livsmedelsindustrin
- Exceptionella kundtjänstfärdigheter
- Djup insikt i ledarskap
- Stor kunskap om affärs- och företagsutveckling
- Effektiva managemenstekniker
- Strategiska marknadsföringsfärdigheter
Vad gör en restaurangchef?
Restaurangchefen ansvarar för hela verksamheten, både det operativa och administrativa. Ansvarsområdena är många, t.ex. styra de anställda, anställa och utbilda ny personal, sköta beställningar, göra arbetsscheman och hantera kundserviceproblem. Det kan hända att restaurangchefen äger restaurangen, men hen kan också vara anställd. Målet för alla restaurangchefer är att få restaurangen att blomstra och öka intäkterna. Man försöker uppnå det genom att förbättra den dagliga verksamheten och uppnå optimal kundservice. Det krävs ofta kreativa färdigheter och marknadsföringskompetenser för att öka inkomsterna, behålla befintliga kunder och locka till sig nya kunder.