1. cv-exempel
 2. Fabriksarbetare
Skrivet av Karl KahlerKarl Kahler

Fabriksarbetare cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Fabriksarbetare cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.7
Genomsnittlig bedömning
33 Exemplet har redan betygsatts
Fabriksarbetare cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Om du söker jobb på fabrik kanske du undrar om ett cv verkligen behövs, med tanke på att företaget ofta skickar ett ansökningsformulär som ska fyllas i. Men saken är den att om du skickar in ett cv kan det vara en fördel gentemot konkurrenter som söker samma jobb och som inte trodde det behövdes. Det finns nästan inga branscher där man avråder sökande ifrån att skicka in ett cv, och inom många områden är det istället ett grundläggande krav. Så att skriva ett cv åt en fabriksarbetare är faktiskt en väldigt bra idé som visar att du är seriös och professionell.

Den här skrivguiden för fabriksarbetare/produktionsmedarbetare och exemplen som ingår, kommer att täcka allt du behöver veta om att skapa ett bra cv, inklusive:

 • Vad gör en fabriksarbetare?
 • Hur skriver man ett cv åt en fabriksarbetare?
 • Hur överlistar man ATS-systemen som används för att sålla cv:n?
 • Vilka fem viktiga element ska ingå i ett cv och hur skriver man dem?
 • Vilket är det bästa formatet för ett cv åt en fabriksarbetare?

Vad gör en fabriksarbetare?

Fabriksarbetare kan vara ansvariga för olika aspekter inom företag som arbetar med tillverkning, montering och förpackning. De flesta fabriker är idag till stor del automatiserade och det är maskiner som tillverkar stora volymer produkter, men såvida inte cyborgar tar över världen kommer maskinerna aldrig att klara sig utan mänskliga medarbetare. 

Fabriksarbetare behövs för att håll igång, övervaka och underhålla alla dessa maskiner, för att foga samman delar och produkter, identifiera defekta varor, packa produkter för frakt och leverans, köra truckar och för att upprätthålla rena, säkra och ibland sterila arbetsmiljöer.

Hur skriver man ett cv åt en fabriksarbetare

Om du har relevant erfarenhet, kan proceduren att skriva ett cv åt en fabriksarbetare vara ganska rakt på sak. Inom nästan alla områden är erfarenhet och de färdigheter du fått på arbetsplatsen de viktigaste aspekter som arbetsgivare letar efter. 

Men produktionsarbete är ofta ett nybörjarjobb, så det är inget problem om du bara har lite eller ingen erfarenhet alls. Använd ditt cv för att framhäva din (yrkes)utbildning, dina färdigheter och/eller din passion att utföra uppgifter snabbt och noggrant. Använd ditt cv för att visa att du kan skriva, och för att bevisa att du uppmärksammar detaljer för att kunna producera åtminstone en bra, färdig, felfri produkt – detta cv.

Ett cv åt en fabriksarbetare bör bestå av bara en A4-sida, och här är de fem delar det måste innehålla:

 • Rubrik med kontaktuppgifter
 • Sammanfattning (även kallad profil)
 • Arbetslivserfarenhet
 • Utbildning
 • Färdigheter
Experttips

Optimera ditt cv för ATS 

Applicant Tracking Systems (ATS) är elektroniska “grindvakter” som många större arbetsgivare använder för att bearbeta cv:n för att se om de innehåller viktiga nyckelord eller inte. Dessa nyckelord är egenskaper/kvalifikationer som är nödvändiga för tjänsten. De matas in i ATS-programmet, som sedan söker igenom inkommande cv:n efter exakt rätt termer. Om en fabrik letar efter expertis inom ”verktyg och gjutformar” och ditt cv inte nämner verktyg och gjutformar, kan det bli dumpat innan det ens kommit i närheten av en människa. 

Det är därför viktigt att granska platsannonsen noggrant för att se vad en arbetsgivare letar efter, och att se till att ditt cv matchar.

Att välja det bästa formatet för ett cv åt en fabriksarbetare

Indelning, layout och design är viktiga saker att fundera på när du skapar ditt cv. Det måste vara välskrivet, men det bör också se bra ut vid en första hastig blick, vilket visar att du har öga för detaljer och design.

Bra cv-design handlar om typsnittsval, teckenstorlek, marginaler, en balanserad layout och lagom mycket vitt utrymme som inte innehåller någonting alls. För fabriksarbetare rekommenderar vi en enkel, men samtidigt attraktiv design som förmedlar den viktiga informationen utan att använda för många färger eller visuella element.

Rubriken: Hur man når dig

Rubriken är avsnittet högst upp på sidan där du skriver ditt namn, yrke, adress, telefonnummer och e-postadress. All denna information är obligatorisk av uppenbara skäl, men rubriken har också en designfunktion genom att ge ditt cv en tilltalande, professionell utstrålning. 

En bra rubrik kan verkligen göra skillnad! Den kan påverka om en rekryterare tar sig tid att läsa resten av ditt cv. Om du har designskills kan du skapa ditt eget cv, inklusive den knepiga rubriken som ska inleda sidan med en visuell skräll. Om du känner dig osäker på formgivning kan du börja med en fördesignad cv-mall för att slippa lite av stressen i proceduren.

Personlig sammanfattning åt en fabriksarbetare: Argumentera för dig själv

Den personliga sammanfattningen bör vara ett kort men välskrivet textstycke under rubriken. Här presenterar du dina viktigaste argument. Visa upp dina främsta kvalifikationer för jobbet, vare sig det är erfarenhet, utbildning eller din iver att omfamna hårt arbete.

Resten av cv:t har en ganska stram struktur, men sammanfattningen ger dig frihet att argumentera för dig själv med dina egna ord, som om du talade direkt med rekryteraren om varför du är rätt person för jobbet. Kolla in hur man gör i vårt cv-exempel för fabriksarbetare nedan.

Anpassningsbart exempel på personlig sammanfattning

Produktionsmedarbetare som spelar en nyckelroll i produktionsprocessen. Mitt arbete är inriktat på att tillverka och kvalitetskontrollera produkter med fokus på detaljer och precision. Stort tålamod och tekniskt kunnande är avgörande vid arbetet med komplexa maskiner och det gäller att utföra noggranna justeringar.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet: Kompetenser från jobbet

I avsnittet om arbetslivserfarenhet i ditt cv vill du lista dina tidigare jobb i omvänd kronologisk ordning, med ditt nuvarande eller senaste jobb först och ditt första jobb sist. Ange arbetsgivarens namn och ort, din befattning och den tidsperiod du arbetade där.

Lägg också till punktlistor under varje arbetsgivare där du förklarar vilka arbetsuppgifter du hade. Var specifik, använd fakta och siffror där så är möjligt, och om du någonsin blev utnämnd till "Månadens medarbetare" eller fick något annan slags uppskattning på jobbet, nämn det.

Här är arbetslivserfarenhetsavsnittet från vårt cv-exempel åt en fabriksarbetare:

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Produktionsmedarbetare på Pepparkaksfabriken, Karlskrona 
Februari 2020 - November 2023 

 • Betjänade produktionslinjer och maskiner.
 • Arbetade med olika slags enheter; blandningsmaskiner, fyllningsmaskiner samt etikett- och datummärkningsmaskiner.
 • Vägde upp råvaror och kryddor, blandade recept.
 • Rengjorde maskiner enligt gällande direktiv.
 • Paketerade produkter.
 • Hanterade och justerade olika maskiner samt utförde felsökning och mindre reparationer vid enklare fel.
 • Samarbetade väl med kollegor och överordnade.

 

Produktionsmedarbetare på Marabou, Kristianstad 
Oktober 2011 - Mars 2014 

 • Utförde manuellt arbete vid olika produktionslinjer.
 • Följde noggrant alla instruktioner och kvalitetsstandarder.
 • Övervakade processen från start till slut.
 • Deltog i team- och företagsmöten om hälsa och säkerhet.
 • Förberedde ingredienser; vägde och mätte enligt recept.
 • Arbetade med av- och pålastning av material till producerande maskiner.
Har kopierat!

Utbildningsavsnitt i cv: Din skolgång

Fabriksarbetare behöver vanligtvis bara en gymnasieexamen eller motsvarande, men det är viktigt att ta upp det i utbildningsavsnittet i ditt cv. Om du har någon yrkesutbildning eller certifiering hör den också hemma här. Och om dina meriter verkligen är anmärkningsvärda, till exempel om du fick strålande slutbetyg, kan du också nämna det här. Utbildningsavsnittet från vårt cv-exempel åt fabriksarbetare kan ge dig en idé om hur du delar in detta avsnitt.

Anpassningsbart exempel på utbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Törnströmska gymnasiet, Karlskrona 
Augusti 2009 - Juni 2012

Har kopierat!

Kompetenser i cv för fabriksarbetare: Vad du är bra på

Arbetsgivare letar efter påvisbara, jobbrelaterade färdigheter, så du bör ta med en lista av sådana i ditt cv. Färdighetsavsnittet i ett cv är vanligtvis en blandning av hårda färdigheter, det vill säga tekniska förmågor som behövs för att utföra jobbet, plus mjuka färdigheter, dvs sociala färdigheter som gör att du kan samarbeta väl med andra. Kolla in kompetensavsnittet från vårt cv-exempel för fabriksarbetare nedan.

Anpassningsbart exempel på avsnitt om färdigheter
 • Händig och tekniskt kunnig.
 • Tålamod och förmåga att arbeta noggrant och metodiskt.
 • Teamspelare med god kommunikationsförmåga.
 • Punktlig.
 • Förmåga att följa noggranna instruktioner och kvalitetsstandarder.
 • Starkt säkerhetstänk.
 • Livsmedelshantering.
Har kopierat!

Viktiga slutsatser

 • Om du söker ett jobb som fabriksarbetare kan ett välskrivet, väldesignat cv vara en stor fördel gentemot alla som inte har det.
 • Att optimera ditt cv för ATS-systemen minskar risken för att ansökan hamnar i papperskorgen direkt.
 • Se till att inkludera de fem viktiga avsnitten i varje cv för att vara säker på att du har allt du behöver och inget du inte behöver.
 • Design är viktigt, så se till att ditt cv har en ren, tilltalande design – helst genom att använda en professionell cv-mall.
Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.7
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
580 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
57 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
550 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
350 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
930 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 400 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
69 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies