1. cv-exempel
 2. Receptionist
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Receptionist cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Receptionist cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.5
Genomsnittlig bedömning
50 Exemplet har redan betygsatts
Receptionist cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Ett cv åt en receptionist bör fokusera på relevanta och respektingivande kompetenser och erfarenheter. Det ska betona din förmåga att effektivt hantera olika administrativa uppgifter. Receptionister ska kunna ge högklassig service. De bör ha utmärkta organisatoriska färdigheter och klara av att ha många bollar i luften. Accentuera relevant kompetens genom att fokusera på branschspecifika färdigheter. Med hjälp av cv-mallarna på CVkungen.se och våra praktiska tips kan du enkelt skriva ett gediget cv som förhoppningsvis snabbt leder dig till drömjobbet.

Hur skriver man ett cv åt en receptionist?

När du ska skriva ditt cv måste du först veta vilka avsnitt som ska ingå: 

 • Rubrik
 • Sammanfattning
 • Avsnitt om arbetslivserfarenhet
 • Avsnitt om färdigheter
 • Avsnitt om utbildning

Eftersom receptionister kan arbeta med väldigt olika saker måste du ägna stor uppmärksamhet åt att skräddarsy ditt cv för varje specifik tjänst. Undersök allt du kan hitta om den tjänsten, organisationen/företaget och medarbetarna. 

Experttips

Rekryterare använder sig ofta av Applicant Tracking Systems (ATS). Det är program som scannar, sorterar och rankar cv:n och jobbansökningar. ATS-programmens algoritmer söker efter nyckelord, fraser och annan information som är viktig för arbetsgivaren. Varje cv betygsätts och om ditt får underkänt, kommer det aldrig att granskas av en människa. 

Hur ska man göra för att överlista ATS? Vi har ett par tips:

 • Analysera varje platsannons och leta efter nyckelord och viktiga fraser. Markera dem så att du kan infoga dem naturligt när du börjar skriva ditt cv. Om du har svårt att avgöra vilka nyckelord du ska fokusera på, testa att använda ett ordmoln som wordle.com eller wordart.com.
 • Lägg inte viktig information i en rubrik eller sidfot som ATS-programmet kanske inte kan läsa.
 • Undvik ”cool” layout, ovanliga typsnitt, tabeller eller kolumner.

Välj rätt cv-format åt en receptionist

Ett cv med omvänd kronologisk ordning är det bästa formatet när din arbetslivserfarenhet överensstämmer väl med de krav som ställs i platsannonsen. Det fungerar bra för arbetssökande inom nästan alla yrken, inklusive receptionister.

Ibland passar alternativa cv-format bättre, t.ex. om man är ny på arbetsmarknaden eller på väg att byta karriär, eller för personer med blandad yrkesbakgrund. Då kan man välja ett funktionellt cv-format. Det fokuserar på kompetenser, talanger och expertis, snarare än på arbetslivserfarenhet. 

Presentera dina kontaktuppgifter

Rubriken i ditt cv fungerar ungefär som ett visitkort. Det bör tydligt presentera din kontaktinformation i linje med din yrkesmässiga utstrålning Se till att din kontaktinformation är lättillgänglig och har en proffsig layout. Det här ska ingå:

 • Fullständigt namn och titel. Uppge ditt för- och efternamn och din titel.
 • En yrkesmässig e-postadress. Använd ett enkelt, professionellt format som [email protected].
 • Telefonnummer. Uppge ett kontaktnummer och tala in ett proffsigt röstmeddelande.
 • Ort. Nämn endast din bostadsort och eventuellt kommun/län.
 • LinkedIn. Ta med din LinkedIn-profil om den är aktuell och relevant.

Undvik att nämna födelsedatum, personliga uppgifter som civilstånd, personnummer eller ID/pass-nummer.

Exempel på personlig sammanfattning

I det här avsnittet fokuserar du på dina viktigaste prestationer och egenskaper. En skicklig receptionist är till exempel välorganiserad och presterar bra under press. 

Kom ihåg att använda så många kärnfulla handlingsverb och jobbspecifik information som möjligt. 

Exempel på personlig sammanfattning för en erfaren receptionist:

Serviceinriktad och dynamisk receptionist med lång erfarenhet av att välkomna besökare, svara på frågor, ta emot post, hantera administrativa uppgifter samt övervaka den dagliga verksamheten på kontoret. Stresstålig och positiv och kapabel att hålla många bollar i luften.

Har kopierat!
Exempel på personlig sammanfattning för en receptionist som är ny i branschen:

Nyutexaminerad receptionist med stort engagemang för kundservice. Strävar efter att vara företagets ansikte utåt. Flexibel, tillmötesgående och noggrann. Erfarenhet av administration och bokföring under praktikplats inom liknande bransch.

Har kopierat!
Exempel på personlig sammanfattning för en receptionist

Ambitiös och effektiv receptionist med många års erfarenhet inom företag med omfattande kundkrets. Prioriterar bästa möjliga kundservice. Skicklig på schemaläggning och organisering av möten. Har en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. Hanterar klagomål på ett professionellt sätt. Ser fram emot att arbeta med ett nytt team och att assistera med stort engagemang och en positiv attityd.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet för en receptionist

Att skriva om arbetslivserfarenhet i ett cv hör till det viktigaste, men också till det svåraste.

I det här avsnittet beskriver man tidigare tjänster och erfarenhet på ett trovärdigt sätt.

Det ska inte vara en simpel uppräkning av arbetsuppgifter. I stället bör avsnittet belysa din kompetens genom att beskriva bedrifter, framgångar och utmaningar, t. ex hur du upptäckte, analyserade och löste problem. Visa upp branschspecifika prestationer som visar att du är en lämplig kandidat.

Var specifik när du beskriver dina bedrifter i punktform. Ta gärna med siffror eller andra data och kom ihåg att använda övertygande handlingsverb. 

Om du inte har någon relevant erfarenhet kan du istället lista akademiska bragder, praktikplatser, fritidsaktiviteter eller andra erfarenheter som gör dig till en unik och åtråvärd kandidat. 

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Receptionist, Alfreds Design, Stockholm
November 2020 - Januari 2024

 • Välkomnade kunder och gav dem information och proffsig service.
 • Ansvarade för inkommande samtal, administrerade uppgifter och scheman.
 • Hanterade kunduppgifter på korrekt sätt och gav ledande designers skräddarsydd hjälp.
 • Skötte kontorsdatabasen, posten, löneutbetalningar och receptionen i sin helhet.


Receptionist, Lilla Stjärnan Spa, Stockholm
Juni 2016 - Oktober 2020

 • Svarade i telefon, välkomnade kunder och hanterade alla uppgifter i receptionen.
 • Dekorerade receptionen och bidrog till en välkomnande och fridfull stämning på spaet.
 • Skötte beställningar, e-post och olika bokföringsrelaterade uppgifter.
 • Erbjöd kunder och potentiella kunder information gällande tjänster, spa-teknik och produkter.
Har kopierat!

Vilka färdigheter behöver en receptionist?

Receptionisten är oftast den första person man kommer i kontakt med på ett företag. Han eller hon måste ha en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. De måste också kunna hantera klagomål på ett bra och professionellt sätt.

Ett intresseväckande cv för en receptionist omfattar ett flertal imponerande färdigheter som en arbetsgivare vill se hos kandidaten. Läs noggrant igenom arbetsbeskrivningen för den tjänst du söker och ta med alla relevanta färdigheter i ditt cv.  

Här är några exempel:
 • Vara företagets ansikte utåt
 • Serviceinriktad
 • Tålmodig
 • Tillmötesgående
 • Flexibel
 • Kommunikativ förmåga
 • Skriv- och formuleringsförmåga
 • Förmåga att hantera många olika ärenden samtidigt
Har kopierat!

Exempel på utbildning för en receptionist

Lista dina viktigaste utbildningar, kurser och certifieringar här. Om du har en högre examen än kandidatexamen behöver du inte ta med din gymnasieutbildning. Om du är nyutexaminerad receptionist kan det vara bra att nämna dina praktikplatser.

Gymnasieskolans Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) eller Hotell- och turismprogrammet är exempel på yrkesprogram som kan passa för att utbilda sig till receptionist. 

Inriktningen administrativ service på Handels- och administrationsprogrammet ger fördjupade kunskaper om administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom företag och offentlig förvaltning och kan leda till arbete inom till exempel reception. 

Receptionistutbildningar kan även finnas hos fristående utbildningsanordnare, Yrkeshögskolan och inom den kommunala vuxenutbildningen. De flesta bemanningsföretag anordnar internutbildningar till receptionister och telefonister.

Utbildningsavsnittet i ditt cv är en tydlig översikt av dina examina i omvänd kronologisk ordning. 

Anpassningsbart exempel på utbildning

Södertörns Högskola, Turismvetenskap, Stockholm
Augusti 2013 - Juni 2015

Hotell- och turistprogrammet, Solna Gymnasium, Stockholm
Augusti 2010 - Juni 2013

Har kopierat!

Layout och design i ett receptionist-cv

Det är viktigt att dokumentets design inte står i vägen för informationen. Välskrivet, prydligt och överskådligt är viktiga nyckelord för ditt cv som receptionist. Det första intrycket kommer att hänga kvar, så se till att det blir bra. Du vill fånga och hålla kvar läsarens uppmärksamhet.

Tänk på att ha:

 • Lättläst kontaktinformation
 • Tydligt rubricerade avsnitt
 • Varierande radlängd för ett luftigt intryck
 • Konsekvent teckenstorlek och typsnitt
 • 2,5 cm marginaler på alla sidor

Undvik:

 • För mycket eller för starka färger
 • Stora textblock
 • Kolumner och tabeller
 • Information i sidhuvud och sidfot
Experttips

Spara alltid ditt cv som pdf-fil. Vårt intuitiva cv-verktyg uppmanar dig att göra det för att undvika formateringsproblem som kan uppstå med olika ordbehandlingsprogram. Dubbelkolla sedan att justering, punktlistor och mellanrum stämmer.

Nedladdningsbart cv-exempel åt en receptionist

Profil

Ambitiös och effektiv receptionist med många års erfarenhet inom företag med omfattande kundkrets. Prioriterar bästa möjliga kundservice. Skicklig på schemaläggning och organisering av möten. Har en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. Hanterar klagomål på ett professionellt sätt. Ser fram emot att arbeta med ett nytt team och att assistera med stort engagemang och en positiv attityd.


Arbetslivserfarenhet

Receptionist, Alfreds Design, Stockholm
November 2020 - Januari 2024

 • Välkomnade kunder och gav dem information och proffsig service.
 • Ansvarade för inkommande samtal, administrerade uppgifter och scheman.
 • Hanterade kunduppgifter på korrekt sätt och gav ledande designers skräddarsydd hjälp.
 • Skötte kontorsdatabasen, posten, löneutbetalningar och receptionen i sin helhet.


Receptionist, Lilla Stjärnan Spa, Stockholm
Juni 2016 - Oktober 2020

 • Svarade i telefon, välkomnade kunder och hanterade alla uppgifter i receptionen.
 • Dekorerade receptionen och bidrog till en välkomnande och fridfull stämning på spaet.
 • Skötte beställningar, e-post och olika bokföringsrelaterade uppgifter.
 • Erbjöd kunder och potentiella kunder information gällande tjänster, spa-teknik och produkter.


Färdigheter

 • Vara företagets ansikte utåt
 • Serviceinriktad
 • Tålmodig
 • Tillmötesgående
 • Flexibel
 • Kommunikativ förmåga
 • Skriv- och formuleringsförmåga
 • Förmåga att hantera många olika ärenden samtidigt


Utbildning

Södertörns Högskola, Turismvetenskap, Stockholm
Augusti 2013 - Juni 2015

Hotell- och turistprogrammet, Solna Gymnasium, Stockholm
Augusti 2010 - Juni 2013

Har kopierat!

Ditt cv är nyckeln till framgång. Du har färdigheter, erfarenhet och utbildning. Vi på cvkungen.se har ett bibliotek på över 350 cv-exempel, mallar, layoutförslag och skrivguider som hjälper dig att presentera dig själv på bästa möjliga sätt.

Om du inte vill ägna någon tid alls åt layout, låt cvkungen.se hjälpa dig. Läs våra råd och tips och använd en av våra expertdesignade cv-mallar.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.5
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 083 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
740 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
590 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
59 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
560 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
34 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
520 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
360 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
940 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
210 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
55 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 700 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
76 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
23 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
41 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies