1. cv-exempel
 2. IT-Ansvarig
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

IT-Ansvarig cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta IT-Ansvarig cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.2
Genomsnittlig bedömning
74 Exemplet har redan betygsatts
IT-Ansvarig cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Som IT-ansvarig är du en av nyckelpersonerna mellan IT och företagets/organisationens verksamhet. Du ansvarar för att skapa rätt förutsättningar för en god IT-miljö. IT-ansvarigas arbetsuppgifter brukar bestå av bland annat uppdatering av dokumentation, hantering av licenser och avtal, koordinering av interna och externa resurser, övervakning och underhåll av IT-system. Ett välskrivet cv åt en IT-ansvarig bör visa upp en motiverad attityd och en förmåga att etablera starka och produktiva relationer med andra medarbetare.

Med hjälp av cv-mallarna på cvkungen.se och genom att följa våra praktiska tips i cv-guiden tar du ett viktigt steg framåt i ansökningsprocessen, som kan leda dig till drömjobbet.

 

Hur skriver man ett cv åt en IT-ansvarig?

För att komma igång med ditt cv som IT-ansvarig måste du veta vilka avsnitt det ska innehålla. Alla våra cv-exempel innehåller följande delar och det ska ditt cv också göra:

 • Rubrik
 • Sammanfattning
 • Avsnitt om arbetslivserfarenhet
 • Avsnitt om färdigheter
 • Avsnitt om utbildning

Att skapa en jobbansökan för en IT-ansvarig är som att sälja dig själv; du marknadsför dina färdigheter som en säkerhetsexpert till den blivande arbetsgivaren. Denna pitch börjar med ditt cv. Använd ett riktat tillvägagångssätt: 

Accentuera bedrifter istället för generella ansvarsområden. Fokusera på dina framgångar, svåra problem du löste m.m. 

Skräddarsy ditt cv för varje ny tjänst. Anpassa det till företagets bakgrund, förväntningar och krav. Välj en professionell cv-mall som kombinerar snygg design med lättlästhet och som återspeglar en företagets stil. 

Experttips

För online ansökningar, optimera ditt cv med specifika nyckelord för att överlista ATS-systemen.

Det bästa cv-formatet åt en IT-ansvarig 

Vi rekommenderar vanligtvis standardformatet “omvänd kronologisk ordning”. I nio fall av tio funkar det bäst. Varför? För att rekryterare gillar det. Det gör det lätt för dem ett snabbt se vad ditt nuvarande jobb innebär och de förstår sig på formatet. ATS-systemen föredrar också omvänd kronologisk ordning när det skannar ditt cv.

Det kan ju vara så att du har viss nischad eller specifik (informations)teknisk expertis som du vill accentuera. I så fall kan du ha nytta av det funktionella cv-formatet. Det fokuserar på dina kompetenser istället för på din arbetslivserfarenhet.

Nu dyker vi ner i varje avsnitt av ditt cv inom och visar några exempel för att vägleda dig.

Rubrik

Rubriken i ditt cv är ungefär som ett visitkort. Det bör tydligt presentera din kontaktinformation i linje med din yrkesmässiga utstrålning Se till att din kontaktinformation är lättillgänglig och har en proffsig layout. 

 • Fullständigt namn och titel: Ta med ditt för- och efternamn, tillsammans med titeln på tjänsten du siktar på.
 • En yrkesmässig e-postadress: Använd ett enkelt, professionellt format som [email protected].
 • Telefonnummer: Uppge ett kontaktnummer med ett proffsigt röstmeddelande.
 • Ort: Nämn endast din bostadsort och eventuellt kommun/län.
 • LinkedIn: Ta med din LinkedIn-profil om den är uppdaterad och relevant.

Undvik att nämna födelsedatum, personliga uppgifter som civilstånd, personnummer eller ID/pass-nummer.

Exempel på personlig sammanfattning

I det här avsnittet ska du fokusera på dina största prestationer och bästa egenskaper. Kom ihåg att använda så många kraftfulla handlingsverb och branschspecifika uppgifter som möjligt. En skicklig IT-ansvarig har stort ansvar, så det är viktigt att du nämner dina viktigaste framgångar och kvalifikationer.

Din bakgrund, erfarenhet och kompetens, kanske säljer sig själva, men ett cv med rätt tonfall, stil och budskap kan hjälpa dig att inte bara få vilket jobb som helst, utan att få drömjobbet! Du har råd att vara kräsen! 

Se till att göra ordentlig research om företaget eller organisationen som du är intresserad av. Ta reda på vilka system de använder, om de har haft problem och hur dina talanger kan förbättra deras IT-avdelning. Ta sedan upp denna information i ditt cv.

Exempel på personlig sammanfattning åt en erfaren IT-ansvarig:

Erfaren och driven IT-ansvarig med tio års erfarenhet av övervakning och ledning av projekt. Målet är alltid att säkerställa företagets framgång i alla relevanta avseenden. Operativt involverad, utvecklar och driver IT-utvecklingen framåt. Ambitiös och självgående, men även skicklig på att kommunicera och samarbetar gärna i team.

Har kopierat!
Exempel på personlig sammanfattning åt en junior IT-ansvarig:

Entusiastisk Junior IT-ansvarig utgör en av nyckelpersonerna mellan IT och företagets/organisationens verksamhet. Ansvarar för att skapa de rätta förutsättningarna för en god IT-miljö. Noggrann, analytisk och med hög ansvarskänsla. Har lätt att lära och trivs i en föränderlig miljö.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet

Att lyfta fram din arbetslivserfarenhet kräver bara lite extra eftertanke. Det här är ingen simpel uppräkning av arbetsuppgifter. I stället bör avsnittet belysa dina förmågor genom att beskriva dina framgångar.

I yrkesrollen som IT-ansvarig har du ofta tät dialog med andra avdelningar, exempelvis ekonomiavdelningen. Du är också operativt involverad och utvecklar och driver IT-utvecklingen framåt enligt den IT-strategi som ledningen har beslutat om. 

Arbetsuppgiftena består av bland annat uppdatering av dokumentation, hantering av licenser och avtal, koordinering av interna och externa resurser, övervakning och underhåll av IT-system. IT-ansvariga arbetar i komplexa IT-miljöer med ansvar för strategiskt planeringsarbete, tar fram budgetunderlag samt ansvarar även för inköp av hårdvara och mjukvara. Ett yrke där du ofta samarbetar i team och arbetar i internationella miljöer.

Var specifik när du beskriver dina bedrifter i punktform. 

Tveka inte att krydda ditt cv med lite fackspråk, men se till att definitionerna är allmänt förståeliga så att budskapet förblir tydligt. 

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

IT-ansvarig på Biometrix, Linköping
September 2016 - December 2023

 • Skapade specifikationer för företagets behov av tekniska lösningar och kvalitetssäkring.
 • Etablerade rutiner och protokoll för projekt.
 • Ökade kundnöjdhet genom att skapa lösningar för produktförbättring.
 • Ökade lagproduktivitet med 40% och övervakade rutiner och dokumentation för ytterligare produktivitet.


IT-ansvarig på Lysa, Linköping
September 2012 - Augusti 2016

 • Ansvarade för strategiskt planeringsarbete.
 • Tog fram budgetunderlag och ansvarade för inköp av hårdvara och mjukvara.
 • Hanterade all dokumentation och levererade veckovisa rapporter som presenterades vid möten med ledningen.
 • Handledde flera team på olika avdelningar för att specificera mål och se till att önskade resultat uppnåddes.
 • Hade daglig kontakt med kunder gällande kontrakt och protokoll.
Har kopierat!

Exempel på färdigheter

Ett respektingivande cv åt en IT-ansvarig bör innehålla flera imponerande färdigheter som en arbetsgivare vill se hos en kandidat. Rekryterare som söker en ny IT-ansvarig vill ha en erfaren ledare med bevisad förmåga att tänka strategiskt, som är bra på att samarbeta och som presterar väl i komplexa projekt. Ta med jobbspecifika färdigheter.

Dina tekniska kunskaper är oerhört viktiga, så du måste noggrant välja ut vilka som ska lyftas fram i ditt cv som IT-ansvarig. Om du har mycket specialiserad kunskap, överväg ett funktionellt cv-format. 

Försumma inte mjuka färdigheter, eller egenskaper som krävs för att fungera på en arbetsplats, som punktlighet, organisationsförmåga och kommunikation. 

Experttips

Om platsannonsen är lång och svår att tolka, prova att mata in nyckelnorden i ett ordmolnsprogram som Wordle för att enklare upptäcka de viktigaste termerna och fraserna.

Anpassningsbart exempel på viktiga färdigheter för en IT-ansvarig:
 • Analytiska, problemlösnings- och beslutsfattande färdigheter.
 • Kommunikations-, presentations- och interpersonella färdigheter.
 • Förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team.
 • Microsoft Office, Project och Visio.
 • PMP eller annan certifiering inom projektledning.
Har kopierat!

Exempel på utbildning

Lista dina viktigaste utbildningar, kurser och certifieringar här. Om du har en högre examen än kandidatexamen behöver du inte ta med din gymnasieutbildning. 

De flesta IT-ansvariga har minst en kandidatexamen i datavetenskap, informationssystem, datorsäkerhet, teknik, företagsekonomi eller liknande. Det är också vanligt med en civilingenjörsexamen eller en master inom IT.

Utbildningsavsnittet i ditt cv är en överskådlig lista med dina examina. Presentera informationen i en lista i omvänd kronologisk ordning. Nedan ser du ett exempel på ett utbildningsavsnitt från ett cv åt en IT-ansvarig. 

Experttips

Om du utöver din högskoleexamen har satsat på specifika certifieringar kan du överväga att ta med ett speciellt avsnitt om det i cv:t.

Anpassningsbart exempel på utbildning

Computer Science, masterprogram, 120 hp, Linköpings Universitet, Linköping
Augusti 2010 - Juni 2012

 • Utexaminerades med toppbetyg.


Innovativ programmering, 180 hp, Linköpings Universitet, Linköping
Augusti 2007 - Juni 2010

Har kopierat!

Layout och design

Proffsig design är kanske inte lösningen på allt, men det öppnar definitivt dörrar. Som IT-ansvarig måste du ha öga både för helhet och detaljer. Layouten på ditt cv bör bekräfta denna förmåga.

Ditt mål är att få komma på intervju, så du vill ha en proffsig, men samtidigt lockande design. Naturligtvis hjälper inte designen om innehållet i cv:t brister, men å andra sidan kan en bristfällig design göra att du snabbt sorteras bort. Här är några tips:

 • Håll det hela strömlinjeformat.
 • Använd lättlästa typsnitt.
 • Designa en iögonfallande rubrik som tydligt visar upp dina kontaktuppgifter utan att distrahera läsaren från innehållet.
 • Undvik fel och missar och skapa snabbt en tilltalande layout med hjälp av en cv-mall.
Anpassningsbart exempel

Personlig sammanfattning

Erfaren och driven IT-ansvarig med tio års erfarenhet av övervakning och ledning av projekt. Målet är alltid att säkerställa företagets framgång i alla relevanta avseenden. Operativt involverad, utvecklar och driver IT-utvecklingen framåt. Ambitiös och självgående, men även skicklig på att kommunicera och samarbetar gärna i team.


Arbetslivserfarenhet

IT-ansvarig på Biometrix, Linköping
September 2016 - December 2023

 • Skapade specifikationer för företagets behov av tekniska lösningar och kvalitetssäkring.
 • Etablerade rutiner och protokoll för projekt.
 • Ökade kundnöjdhet genom att skapa lösningar för produktförbättring.
 • Ökade lagproduktivitet med 40% och övervakade rutiner och dokumentation för ytterligare produktivitet.


IT-ansvarig på Lysa, Linköping
September 2012 - Augusti 2016

 • Ansvarade för strategiskt planeringsarbete.
 • Tog fram budgetunderlag och ansvarade för inköp av hårdvara och mjukvara.
 • Hanterade all dokumentation och levererade veckovisa rapporter som presenterades vid möten med ledningen.
 • Handledde flera team på olika avdelningar för att specificera mål och se till att önskade resultat uppnåddes.
 • Hade daglig kontakt med kunder gällande kontrakt och protokoll.


Färdigheter

 • Analytiska, problemlösnings- och beslutsfattande färdigheter.
 • Kommunikations-, presentations- och interpersonella färdigheter.
 • Förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team.
 • Microsoft Office, Project och Visio.
 • PMP eller annan certifiering inom projektledning.


Utbildning

Computer Science, masterprogram, 120 hp, Linköpings Universitet, Linköping
Augusti 2010 - Juni 2012

 • Utexaminerades med toppbetyg.


Innovativ programmering, 180 hp, Linköpings Universitet, Linköping
Augusti 2007 - Juni 2010

Har kopierat!

Om du inte vill ägna någon tid alls åt design, låt cvkungen.se hjälpa dig. Använd en av våra expertdesignade cv-mallar.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.2
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 044 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 600 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
570 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
55 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
530 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 400 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
32 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
340 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
920 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
220 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
480 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
190 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 200 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
91 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
61 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
13 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
17 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
1 900 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies