1. cv-exempel
 2. Cybersäkerhetsexpert
Skrivet av Susan ShorSusan Shor

Cybersäkerhetsexpert cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Cybersäkerhetsexpert cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.6
Genomsnittlig bedömning
36 Exemplet har redan betygsatts
Cybersäkerhetsexpert cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Ett kraftfullt cv för dig som arbetar med cybersäkerhet gör att du kan känna dig trygg i vetskapen om att du presenterar dig själv och din karriär på bästa möjliga sätt.

Företag, organisationer eller enskilda personer vänder sig till dig för att se till att deras data och system skyddas mot olika typer av cyberangrepp. Det är du som är experten på cybersäkerhet. 

När du nu inleder din jakt på jobb har du också vänt dig till experter. De resurser cvkungen.se erbjuder – cv-guider och cv-exempel för över 300 yrken – backas upp av ett lättanvänt verktyg som leder dig till den eftertraktade anställningsintervjun.

Hur skriver man ett cv åt en cybersäkerhetsexpert?

För att komma igång med ditt cv som expert på cybersäkerhet måste du veta vilka avsnitt det ska innehålla. Alla våra cv-exempel innehåller följande delar och det ska ditt cv också göra:

 • Rubrik
 • Sammanfattning
 • Avsnitt om arbetslivserfarenhet
 • Avsnitt om färdigheter
 • Avsnitt om utbildning

Att skapa en jobbansökan för en cybersäkerhetsexpert är som att sälja dig själv; du marknadsför dina färdigheter som en säkerhetsexpert till den blivande arbetsgivaren. Denna pitch börjar med ditt cv. Använd ett riktat tillvägagångssätt: 

Accentuera bedrifter istället för generella ansvarsområden. Fokusera på dina framgångar, svåra problem du löste m.m.

Skräddarsy ditt cv för varje ny tjänst. Anpassa det till företagets bakgrund, förväntningar och krav. Välj en professionell cv-mall som kombinerar snygg design med lättlästhet och som återspeglar en företagets stil.

Experttips

För online ansökningar, optimera ditt cv med specifika nyckelord för att överlista ATS-systemen.

När du har gjort din research om företaget, ska du gräva djupare i den faktiska platsannonsen. Varför? För att optimera din tekst inför Applicants Tracking Systems algoritmer. Det kan betyda skillnaden mellan att hamna i papperskorgen eller nå fram till personalchefens bord.

Granska annonsen noggrant. Sök efter kompetenser, egenskaper och specifika utbildningar/certifieringar. Försök sedan smyga in nyckelorden på ett snyggt sätt i ditt cv.

Det bästa cv-formatet åt en cybersäkerhetsexpert

Vi rekommenderar standardformatet “omvänd kronologisk ordning”. I nio fall av tio funkar det bäst. Varför? För att rekryterare gillar det. Det gör det lätt för dem ett snabbt se vad ditt nuvarande jobb innebär och de förstår sig på formatet. ATS-systemet föredrar också omvänd kronologisk ordning när det skannar ditt cv.

Det kan ju hända att du har viss nischad eller specifikt teknologisk expertis som du vill accentuera. I så fall kan du använda det funktionella cv-formatet. Det fokuserar på dina kompetenser istället för på din arbetslivserfarenhet.

Rubrik

Rubriken i ditt cv är ungefär som ett visitkort. Det bör tydligt presentera din kontaktinformation i linje med din yrkesmässiga utstrålning Se till att din kontaktinformation är lättläst och har en proffsig layout. 

 • Fullständigt namn och titel: Ta med ditt för- och efternamn, tillsammans med titeln på tjänsten du siktar på.
 • En yrkesmässig e-postadress: Använd ett enkelt, professionellt format som fö[email protected].
 • Telefonnummer: Uppge ett kontaktnummer med ett proffsigt röstmeddelande.
 • Ort: Nämn endast din bostadsort och eventuellt kommun/län.
 • LinkedIn: Ta med din LinkedIn-profil om den är uppdaterad och relevant.

Undvik att nämna födelsedatum, personliga uppgifter som civilstånd, personnummer eller ID/pass-nummer.

Exempel på personlig sammanfattning

Målet med ditt cv som cybersäkerhetsexpert är att särskilja dig från andra kandidater. Din personliga sammanfattning, även kallad profil, ger dig den möjligheten. Sammanfattningen har en prominent plats högst upp i dokumentet. Om läsaren fångas av inledningen kan du vara säker på att hen fortsätter läsa.

Du har ungefär 3-4 rader på dig att förklara din filosofi kring cybersäkerhet, sammanfatta din karriär och sälja in dig själv som rätt person för tjänsten. Använd ett yrkesmässigt tonfall, men tona inte ner dina talanger och kunskaper. Använd kraftfulla “handlingsord” och positiva beskrivningar för att förbättra texten. 

Exempel på personlig sammanfattning för en erfaren cybersäkerhetsexpert:

Mycket erfaren och skicklig cybersäkerhetsspecialist som övervakar och analyserar säkerhetsrelaterade händelser och incidenter. Utgör en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet. Kunnig specialist med stort ansvarskännande. 

Har kopierat!
Exempel på personlig sammanfattning för en nybörjare inom IT-säkerhetsbranschen:

Nyutxaminerad civilingenjör inom IT-säkerhet med stort intresse för dokumentation och informationshantering. Ansvarskännande med fokus på integritet. Har viljan och förmågan att fördjupa mig och hålla mig uppdaterad inom olika säkerhetsteknikområden.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet

Att lyfta fram din arbetslivserfarenhet kräver lite extra eftertanke. Det här är ingen simpel uppräkning av arbetsuppgifter. I stället bör avsnittet belysa din erfarenhet genom att beskriva framgångar och bedrifter.

Har du upptäckt buggar innan de ledde till problem? Säkerställt säkerheten för viktig infrastruktur? Har du förebyggt, spårat och hanterat cyberattacker snabbt och effektivt? Byggt system som aldrig hackats? Var specifik när du beskriver dina bedrifter i punktform. 

Tveka inte att krydda din branschkunskap med lite fackspråk, men se till att definitionerna är allmänt förståeliga så att budskapet förblir tydligt. 

Dina kompetenser kanske säljer sig själva, men ett cv med rätt ton, stil och budskap kan hjälpa dig att inte bara få vilket jobb som helst, utan att få drömjobbet! Du har råd att vara kräsen! Se till att göra ordentlig research om företaget eller organisationen som du är intresserad av. Ta reda på vilka system de använder, om de har haft säkerhetsproblem och hur dina talanger kan förbättra deras IT-avdelning. Ta sedan upp denna information i ditt cv.

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

IT-säkerhetsspecialist, Region Halland, Kungsbacka
Januari 2022 - Nuvarande 

 • Jobbar med utveckling, drift, förvaltning och livscykelhantering för de områden regionen ansvarar för.
 • Jobbar också som tredje linjens support med ärenden som kommer in från våra kunder.
 • Identifierar och agerar på IT-relaterade säkerhetsbrister.
 • Utför sårbarhetsskanningar.
 • Arbetar med EDR/XDR/SIEM verktyg.
 • Identifierar nya hot och risker/omvärldsbevakning.
 • SOC arbete.
 • Livscykelhantering.
 • Felsökning och felavhjälpning.
 • Planerar och förbereder system/applikationer inför driftsättning.


Cybersäkerhetsexpert, Driftify AB, Göteborg
Augusti 2019 - December 2021 

 • Ledde utredningar av eventuella informationssäkerhetsincidenter, samordnade incidentresponser och utvecklade begränsningsplaner.
 • Hanterade penetrationstester, säkerhetsgranskningar och andra säkerhetsrelaterade projekt för att identifiera sårbarheter i system och såg till att åtgärder togs.
 • Analyserade och utvärderade säkerhet och nätverksarkitektur angående regulatoriska krav, säkerhet och ekonomisk genomförbarhet.
 • Agerade koordinator för kundincidenter av avancerad allvarlighetsgrad.
 • Jobbade med Windows Server, MySQL, VPN, Office 365, Windows 11 Enterprise. SCCM applikationsdistribution, OS deployment, patchhantering, applikationskunskap etc.
 • Använde även virtualiserade och/eller molnmiljöer som VMware, Azure, GCP, Amazon, Hyper-V.
 • Gedigen förståelse för säkerhetsprotokoll, kryptografi (offentliga och privata nycklar, TLS-certifikat, PKI), autentisering och auktorisering
Har kopierat!

Exempel på färdigheter

Dina tekniska kunskaper är oerhört viktiga, så du måste noggrant välja ut vilka som ska lyftas fram i ditt cv som expert på cybersäkerhet. Studera platsannonsen omsorgsfullt och markera nyckelord.

Experttips

Om platsannonsen är lång och svår att tolka, prova att mata in den i ett ordmolnsprogram som Wordle för att enklare upptäcka de viktigaste termerna och fraserna.

Försumma inte mjuka färdigheter, eller de egenskaper som krävs för att fungera på en arbetsplats, som punktlighet, organisationsförmåga och kommunikation 

Några exempel på viktiga färdigheter för en cybersäkerhetsexpert:

 • Driven, analytisk och har lätt för att samarbeta.
 • Strategiskt tänk.
 • Självständig och tar egna initiativ.
 • Arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt.
 • Intresse av nyteknologi och användning av befintlig teknologi i nya sammanhang.
 • Stor kunskap om standarder och ramverk inom cybersäkerhet som IEC 62443.
Anpassningsbart exempel på färdigheter
 • Cybersäkerhet
 • Nätverksarkitektur
 • Linus OS Citrix
 • Säkerhetsprotokoll
 • Komplex problemlösning
 • Analytiskt tänkande
Har kopierat!

Exempel på utbildning 

Lista dina viktigaste utbildningar, kurser och certifieringar här. Om du har en högre examen än kandidatexamen behöver du inte ta med din gymnasieutbildning. 

De flesta cybersäkerhetsexperter har minst en kandidatexamen i datavetenskap, informationssystem, datorsäkerhet, teknik, företagsekonomi eller liknande. Andra har en civilingenjörsexamen eller en master i ett relevant ämne.

Utbildningsavsnittet i ditt cv är en överskådlig lista på dina examina. Nedan ser du ett exempel på ett utbildningsavsnitt från ett cv åt en cybersäkerhetsexpert. Om du utöver din högskoleexamen har satsat på specifika certifieringar kan du överväga att ta med ett speciellt avsnitt i cv:t om det.

Anpassningsbart exempel på utbildning

IT-ingenjör - digital infrastruktur och cybersäkerhet, Chalmers Göteborg
Aug 2013 - Jun 2019 


Teknikprogrammet, Informations- och mediateknik, Kitas gymnasium Göteborg
Aug 2010 — Jun 2013 

Har kopierat!

Layout och design

Proffsig design är kanske inte lösningen på allt, men den öppnar definitivt dörrar. Som cybersäkerhetsproffs måste du ha öga för detaljer. Layouten på ditt cv bör säkra det intrycket.

Ditt mål är att få komma på intervju, så du vill ha en proffsig, men samtidigt lockande design. Naturligtvis hjälper inte designen om innehållet i cv:t brister, men å andra sidan kan en bristfällig design göra att du sorteras bort. Här är några tips:

 • Håll det hela strömlinjeformat.
 • Använd lättlästa typsnitt.
 • Designa en iögonfallande rubrik som tydligt visar dina kontaktuppgifter utan att distrahera läsaren från innehållet.
 • Undvik misstag och skapa snabbt en tilltalande layout med en cv-mall.
Anpassningsbart Cybersäkerhetsexpert cv-exempel

Personlig sammanfattning
Mycket erfaren och skicklig cybersäkerhetsspecialist som övervakar och analyserar säkerhetsrelaterade händelser och incidenter. Utgör en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet. Kunnig specialist med stort ansvarskännande. 


Arbetslivserfarenhet
IT-säkerhetsspecialist, Region Halland, Kungsbacka
Jan 2022 - Nuvarande 

 • Jobbar med utveckling, drift, förvaltning och livscykelhantering för de områden regionen ansvarar för.
 • Jobbar också som tredje linjens support med ärenden som kommer in från våra kunder.
 • Identifierar och agerar på IT-relaterade säkerhetsbrister.
 • Utför sårbarhetsskanningar.
 • Arbetar med EDR/XDR/SIEM verktyg.
 • Identifierar nya hot och risker/omvärldsbevakning.
 • SOC arbete.
 • Livscykelhantering.
 • Felsökning och felavhjälpning.
 • Planerar och förbereder system/applikationer inför driftsättning.


Cybersäkerhetsexpert, Driftify AB, Göteborg
Aug 2019 - Dec 2021 

 • Ledde utredningar av eventuella informationssäkerhetsincidenter, samordnade incidentresponser och utvecklade begränsningsplaner.
 • Hanterade penetrationstester, säkerhetsgranskningar och andra säkerhetsrelaterade projekt för att identifiera sårbarheter i system och såg till att åtgärder togs.
 • Analyserade och utvärderade säkerhet och nätverksarkitektur angående regulatoriska krav, säkerhet och ekonomisk genomförbarhet.
 • Agerade koordinator för kundincidenter av avancerad allvarlighetsgrad.
 • Jobbade med Windows Server, MySQL, VPN, Office 365, Windows 11 Enterprise. SCCM applikationsdistribution, OS deployment, patchhantering, applikationskunskap etc.
 • Använde även virtualiserade och/eller molnmiljöer som VMware, Azure, GCP, Amazon, Hyper-V.
 • Gedigen förståelse för säkerhetsprotokoll, kryptografi (offentliga och privata nycklar, TLS-certifikat, PKI), autentisering och auktorisering


Färdigheter

 • Cybersäkerhet
 • Nätverksarkitektur
 • Linus OS Citrix
 • Säkerhetsprotokoll
 • Komplex problemlösning
 • Analytiskt tänkande


Utbildning
IT-ingenjör - digital infrastruktur och cybersäkerhet, Chalmers Göteborg
Aug 2013 - Jun 2019 


Teknikprogrammet, Informations- och mediateknik, Kitas gymnasium Göteborg
Aug 2010 — Jun 2013 

Har kopierat!

Om du inte vill ägna någon tid alls åt design, låt cvkungen.se hjälpa dig. Använd en av våra expertdesignade cv-mallar.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.6
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 044 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 600 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
570 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
55 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
530 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 400 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
32 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
340 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
920 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
220 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
480 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
190 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 200 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
91 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
61 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
13 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
17 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
1 900 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies