1. cv-exempel
 2. Konditor
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Konditor cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Konditor cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.1
Genomsnittlig bedömning
71 Exemplet har redan betygsatts
Konditor cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Är det är dags att vispa ihop en tillfredsställande ny tjänst som konditor? Då kan du inte bara förlita dig på dina snygga bakverk. Du behöver också ett konditor-cv som presenterar och förklarar din karriär, din personlighet och dina intressen för rekryteraren. Som tur är kan vi hjälpa dig med det.

Den här guiden och tillhörande cv-exempel kommer att visa dig hur du:

 • Väljer de viktigaste avsnitten för ditt cv inklusive arbetslivserfarenhet, sammanfattning och färdigheter.
 • Väljer det bästa formatet för ett konditor-cv.
 • Skapar layout och design som drar blickarna till din ansökan och hjälper dig att få jobbet!

Vad gör en konditor?

En konditor skapar olika bakverk, bröd och desserter, inklusive kakor, praliner, tårtor och andra sötsaker. Hen arbetar vanligtivs på ett konditori, bageri, specialbutik, restaurang, hotell eller liknande. En konditor ser till att arbetsmiljön i bageriet/konditoriet uppfyller alla krav på hygien och säkerhet och att alla verktyg och maskiner används korrekt. Hen samlar ihop ingredienser, följer recept och strävar efter att uppnå högsta möjliga kvalitet och nöjda kunder. En konditor måste ha goda kunskaper om vetenskapen bakom bakning och desserttillverkning för att uppnå önskat resultat. Hen måste också vara kreativ, för att kunna skapa innovativa och tilltalande bakverk. Konditorer kan arbeta ensamma eller tillsammans med annan personal.

Hur man skriver ett cv åt en konditor 

För att skriva ett bra cv åt en konditor behöver du ha med följande avsnitt:

 • Rubrik
 • Personlig sammanfattning (även kallad profil)
 • Arbetslivserfarenhet
 • Färdigheter
 • Utbildning

Ett välskrivet cv åt en konditor bör tydligt förmedla kandidatens förmåga att skapa läckra bakverk. Ditt cv bör innehålla ett starkt profilavsnitt som prydligt och effektivt sammanfattar dina färdigheter, talanger och erfarenhet av att arbeta med bakverk, bröd och desserter. Det är viktigt att hålla denna personliga sammanfattning kort och och koncis, samtidigt som du försöker få med de mest imponerande detaljerna från ditt yrkesliv och det värde du kan tillföra en potentiell ny arbetsgivare.

Ditt cv bör innehålla en överskådlig presentation av din arbetslivserfarenhet. Du beskriver tjänsterna i omvänd kronologisk ordning. Självfallet betonar du jobb inom konditori/bageribranschen. Se till att använda kraftfulla handlingsverb som lyfter fram dina kunskaper och förmågor. Ditt cv bör också innehålla ett väl genomtänkt avsnitt med färdigheter som visar upp en attraktiv blandning av mjuka och hårda färdigheter som har med konditoriarbete att göra. Vi rekommenderar alltid att noga läsa platsannonsen för den tjänst du söker och ta med önskade kompetenser i ditt eget cv. 

Experttips

Om du söker jobb på ett medelstort eller stort företag måste du se till att ditt cv inte kollapsar under trycket från ATS (Automated Tracking System). Dessa ansökningsspårningssystem letar efter nyckelord från platsannonsen, som skrevs av arbetsgivaren. Endast de högst rankade cv:na går vidare till granskning av en mänsklig rekryterare. Se till att ditt cv inte går förlorat i processen genom att lägga till matchande arbetsuppgifter och kompetenser från annonsen i respektive cv-avsnitt.

Välja bäst cv-format åt en konditor

En konditor som har tidigare erfarenhet bör välja det vanliga omvända kronologiska formatet. Detta format fokuserar på arbetslivserfarenhet, där du listar dina relevanta tjänster genom att börja med det senaste och jobbar bakåt ca 10 år. Det omvända kronologiska cv-formatet är ofta det bästa alternativet eftersom rekryterare föredrar det och det lättast kan läsas av ATS.

Vissa kandidater kanske tycker att de behöver ett cv-format som är lite mer flexibelt. För lärlingar, studenter och egenföretagare kan det funktionella cv-formatet passa. Där listar du dina relevanta färdigheter och erfarenheter utan att skapa ett fullständigt arbetslivserfarenhetsavsnitt. Ett hybridformat, som kombinerar omvänd kronologisk ordning och en funktionell indelning, kan också funka bra i den här situationen.

Exempel på personlig sammanfattning

Sammanfattningen är det avsnitt där du visar upp dina främsta färdigheter tillsammans med de personlighetsdrag som gör dig till en effektiv och skicklig konditor. Dessa 3-5 meningar ska ge rekryteraren provsmak på vad du har att erbjuda samtidigt som de uppmuntrar hen att läsa resten av ditt cv. Genom att använda siffror och beskrivande språk kan du sticka ut redan från början.

Här är ett exempel på en personlig sammanfattning åt en konditor.

Anpassningsbart exempel på sammanfattning

Mycket erfaren och passionerad konditor med över tio års erfarenhet. Brinner för hantverksyrket, kvalitet och arbete med bra råvaror. Känner yrkesstolthet och gillar att skapa produkter från grunden. Är kreativ och älskar att skapa nya smakupplevelser.

Har kopierat!

Arbetslivserfarenhet

Eftersom avsnittet med arbetslivserfarenhet troligen kommer att utgöra kärnan i ditt cv, måste du se till att du förmedlar alla färdigheter och erfarenheter du har på ett överskådligt sätt. Först listar du din relevanta erfarenhet med början från den senaste tjänsten. Se till att få med befattning, arbetsgivare, ort och anställningsperiod. Under det skriver du 4-5 meningar (i punktform) som visar upp dina styrka sidor, arbetsuppgifter och bedrifter. Kvantifiera dina bragder genom att lägga till siffror, statistik och handlingsverb.

Här är arbetslivserfarenhetsavsnittet från vårt konditor-cv.

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Konditor på Konditori Kringlan, Södertälje 
November 2014 - September 2023 

 • Bakade allt från matbröd till tårtor, kaffebröd och andra bakverk.
 • Specialiserade mig på praliner och choklad.
 • Arbetet skedde både med hjälp av maskiner och för hand.
 • Vägde upp ingredienser, jäste degar, formade och gräddade bröd och kakor.
 • Övriga arbetsuppgifter: vispa grädde, baka tårtbottnar, fylla och glasera mazariner, göra tårtor, vispa olika mousser och att dekorera bröllopstårtor.
 • Ansvarade för planering samt inköp av råvaror.
 • Samarbetade väl med övrig bak- och serveringspersonal.
 • Strävade efter att baka högkvalitativa produkter som gör alla kunder lyckliga.

 

Konditor på Sveas kondis, Södertälje 
Juni 2014 - Oktober 2014 

 • Som konditor på ett mindre konditori hade vi ett fåtal maskiner, så de flesta arbetsmomenten utfördes för hand.
 • Mätte upp ingredienser, blandade, vispade, formade, gräddade och dekorerade.
 • Utformade och dekorerade bakverk med blick för färg och form.
 • Bakade matbröd.
 • Specialiserade mig på bröllopstårtor.
Har kopierat!

Utbildningsavsnittet

Även om en formell utbildning kanske inte krävs för tjänsten du söker, kan all utbildning, tid som lärling, praktikplatser eller specialkurser hjälpa till att tippa vågskålen åt rätt håll. I din fördel. Lista alla betyg, diplom och intyg här. Eventuella priser eller utmärkelser bör också noteras här. Om du har en kandidatexamen kan du utelämna gymnasiet. Du kan lista eventuella certifikat här eller skapa ett separat avsnitt som accentuerar dem.

Titta på indelningen av utbildningsavsnittet i vårt konditor-exempel här.

Anpassningsbart exempel på utbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Bageri och konditor, Täljegymnasium, Södertälje 
Augusti 2015 - Juni 2017

Har kopierat!

Exempel på färdigheter

Som konditor är dina färdigheter kärnan i allt du gör. Detta cv-avsnitt hjälper dig att framhäva dem i punktform. Se till att bygga en sammanhängande bild som baserar sig på din arbetslivserfarenhet och arbetsgivarens behov som beskrivs i platsannonsen. Glöm inte att få till en solid blandning av mjuka färdigheter (t.ex. kreativitet eller organisationsförmåga) och hårda färdigheter (t.ex. livsmedelssäkerhet och hygien).

Här är färdighetsavsnittet från vårt cv åt en konditor

Anpassningsbart exempel på färdigheter
 • God fysik.
 • Stresstålig.
 • Simultanförmåga.
 • Organisationsförmåga.
 • Kreativ.
 • Noggrann.
 • Innovativ.
 • Bra på att samarbeta.
 • Kvalitetstänk.
Har kopierat!

Layout och design

Precis som en tårta är mer aptitretande om den är täckt med vackert dekorerad glasyr, är ditt cv mer tilltalande om det har en bra layout och snygg design. Din layout bidrar till att skapa en bild av dig som professionell kandidat som tar ditt yrke på allvar. Och eftersom konditor och bagare är kreativa yrken har du fördelen att du kan visa upp din personliga stil.

En gnutta färg och en attraktiv rubrik kan betyda mycket för att skapa ett cv som drar blickarna till sig. Anpassa dig gärna till arbetsgivarens utstrålning/varumärke. Ett exklusivt hotell kräver sannolikt en annan cv-layout än en lokal mataffärskedja. Om du känner dig osäker, eller om du vill prova på olika formgvining för olika tjänster, kan du använda en cv-mall.

Gör så här
 • Håll dig till standardmarginalen på 2,5 cm.
 • Dra blickarna till ditt namn och kontaktuppgifterna i rubriken.
 • Se till att teckenstorleken är 10-12 punkter.
Gör inte så här
 • Fylla sidan med för mycket text vilket gör den svårläst.
 • Skicka in ett cv utan att först korrekturläsa det.
 • Använda mer än 1-2 typsnitt eller färger i samma cv.

Viktiga punkter för ett konditor-cv

 1. Låt oss citera ett brittiskt uttryck: “The proof may be in the pudding”, det vill säga först när man prövat en sak vet man vad den går för. Men i det här fallet finns bevisen redan i ditt cv – här kan du framhäva dina bedrifter och färdigheter.
 2. En energisk och kreativ personlig sammanfattning kan göra att du sticker ut bland kandidater med liknande kompetenser.
 3. Glöm inte att kvantifiera dina prestationer i arbetslivserfarenhetsavsnittet.
 4. Titta på vårt konditor cv-exempel för fler layout- och designidéer.
Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.1
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
580 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
57 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
550 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
350 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
930 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 400 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
69 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies