1. cv-exempel
 2. Google-medarbetare
Skrivet av Paul DruryPaul Drury

Google-medarbetare cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Google-medarbetare cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
4.8
Genomsnittlig bedömning
33 Exemplet har redan betygsatts
Google-medarbetare cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Google toppar företagslistorna på så många nivåer, att dess permanenta plats som en av Glassdoors bästa arbetsplatser inte precis kommer som en överraskning. De får mer än 2 miljoner ansökningar varje år, och det är svårare att få jobb på Google än att komma in på Harvard.

Google berör fler delar av vårt liv än vi kan föreställa oss, och mångfalden av tjänster är nästan lika stor som mångfalden av tankar. Så hur skapar man ett cv åt en Google-medarbetare för att visa upp förmågan att tänka utanför boxen?

Eftersom Google alltid fokuserar på innovation, välkomnas och belönas individuell excellens som en integrerad del av det övergripande teamarbetet, och det finns alltså ingen typisk "Google-anställd”. Företaget värderar personer med "T-formad" erfarenhet: djup kunskap inom ett visst område och en bred förståelse för många andra områden. Rekryterarna på Google är vana att se bortom grunderna i varje ansökan, men det är ändå upp till varje kandidat att ge dem ledtrådar om vad som finns under ytan. Google erbjuder till och med en egen fascinerande guide om hur man skriver ett cv.

Ett koncist cv som destillerar kärnan av din personlighet är långt ifrån lätt att åstadkomma på en A4-sida. Google föredrar att cv:t är så kortfattat och effektivt som möjligt, så hur går man till väga för att skapa en sammanfattning av sina höjdpunkter? Ett jobb på Google är värt en essä på tio sidor, men målinriktad korthet kommer öka dina chanser.

Denna guide, tillsammans med vårt cv-exempel och skrivhjälp, kommer att behandla:

 • Vad Google värdesätter hos en anställd och hur du kan återspegla det i din ansökan
 • Hur du väljer bäst format för ditt Google-cv
 • Hur du väljer en indelning till ditt cv som hjälper dig att få den eftertraktade tjänsten på Google
 • Hur du maximera effektiviteten i varje avsnitt
 • Vanliga misstag du bör undvika i ditt Google-cv

Hur man skriver ett Google-cv

Som vi nämnt tidigare kommer det inte att finnas något enhetligt Google-cv eftersom alla sökande har sina egna hemliga ingredienser, men det finns flera gemensamma nämnare för en lyckad ansökan. Google tenderar att se bortom traditionella metoder, och det är här du blir uppmärksammad (eller får det fruktade avslagsbrevet).

Förmågan att utvecklas på jobbet bör framhävas i ditt cv. Visa att du kan knyta ihop trådar från olika sorters information och komma fram till nya, kanske överraskande slutsatser. Varje framgångsrikt Google-cv kommer att omfatta aspekter av en “tillväxt- och upptäcktsresa”.

Om du har erfarenhet av att leda ett team, visa att du kan styra, men också backa om andra är bättre lämpade att utföra vissa uppgifter. Att tillsammans ta sig an problem och kunna omfamna andras idéer på ett ödmjukt sätt är centralt för företagskulturen. Fantastiska personer som gör det de är bäst på, kommer att leda till fantastiska resultat.

Expertis är fortfarande viktigt, men Google bryr sig mest om vad du gör med det du vet. Ett makalöst medelbetyg är inte till någon nytta om du inte kan fatta bra beslut i stundens hetta.

I ditt cv ska du visa att du kan lära dig nya saker, leda och handleda andra och använda din erfarenhet.

Experttips

Här är Googles egna cv-råd på hemsidan för sökande:

 • Anpassa dina färdigheter och erfarenheter efter jobbbeskrivningen. Koppla ditt arbete direkt till kvalifikationerna (och glöm inte att verifiera och ge exempel).
 • Var specifik om projekt du har arbetat med eller ansvarat för. Vilka resultat ledde det till? Hur mätte du framgång? Om du är osäker, använd dig av formeln, "åstadkom [X] som mättes av [Y], genom att göra [Z]."
 • Om du har haft en ledande tjänst, berätta om det. Hur stort var teamet? Vad var omfattningen av ditt arbete?
 • Om du nyligen har tagit examen från universitetet eller har begränsad arbetslivserfarenhet, inkludera projekt eller kurser som visar på relevanta färdigheter och kunskaper.
 • Håll texten kort och koncis. Vi har inga längdrestriktioner, men korthet och precision är viktigt - så tänk efter noga innan ditt cv brer ut sig över flera sidor och rikta noggrant in din information.

Ditt Googles-cv måste vara skräddarsytt för den aktuella tjänsten. 1. Det hjälper dig att överlista de förföriskt smarta Google ATS-systemen (hade du förväntat dig något annat?) Och 2. det gör det lätt för din framtida chef att kvantifiera din potential. Varje avdelning på Google har sin egen feeling, så gör det så detaljerat som möjligt.

Även om cv:t bör vara så individuellt som möjligt ska det alltid innehålla följande avsnitt:

 • Din personliga sammanfattning är din hisspitch – här presenterar du personlighet och prestationer.
 • Din arbetslivserfarenhet med detaljer om de mest relevanta delarna av din karriär.
 • Avsnittet med färdigheter ska vara detaljfokuserat på dina unika förmågor.
 • Utbildningsavsnittet är fortfarande viktigt - det är grunden för din potential.

I nedanstående kapitel kommer vi att titta närmare på alla dessa aspekter.

Välja rätt cv-format åt en Google-medarbetare

I de allra flesta fall kommer det bästa cv-formatet för Google-medarbetare att vara omvänd kronologiskt följd. Detta kännetecknas av strategin “imponera på personalchefen eller rekryteraren med dina tidigare arbetsgivare och projekt”. Det går inte att förneka att din arbetslivserfarenhet kan påverka anställningsbeslutet på ett så prestigefyllt företag. Det är viktigt att notera att den här typen av cv-format accentuerar avsnittet med arbetslivserfarenhet och ger den här delen av cv:t mest tyngd. Du kan se hur den här typen av cv-format ser ut i våra exempel.

Å andra sidan kan ett funktionellt cv (som betonar färdigheter eller projekt) också vara ett smart val för ett Google-cv. Det funktionella formatet är utmärkt för nischspecialister eller experter med tung teknisk inriktning. Om du till exempel är expert på AI/ML kan det vara klokt att beskriva den kompetensen. Observera dock att samma resultat kan uppnås om du har deltagit i AI/ML-projekt eller arbetat på företag som specialiserat sig på den här typen av kodning.

När allt kommer omkring är det ditt eget beslut, baserat på din egen karriär och bakgrundshistoria. Vilket cv-format du väljer är personligt. De flesta kandidater kommer sannolikt att välja omvänd kronologiskt följd (som i de flesta av våra cv-exempel). Det är troligt att du har arbetat på ett företag av liknande storlek, så varför inte placera din senaste anställning i centrum?

Det näst viktigaste att fundera på: är dokumentet tydligt och lättläst? Personalchefen kommer inte att imponeras av ett originellt typsnitt eller ett par färgklickar. Hen kommer att se bortom det ytliga och bara fokusera på innehållet. Varför skulle du riskera att distrahera?

Våra moderna cv-mallar kommer att passa alla teknikproffs och kan vara den eleganta design du behöver för att passa in bland designmedveten techpublik. Alternativt kan du kolla in våra andra cv-mallar om de moderna inte passar just dig. Det viktigaste är att inte skicka ett svamligt-cv med tvivelaktig layout som ser ut som om en fyraåring designat det.

Personlig sammanfattning: visa upp det som önskas

Vi kommer strax att gå djupare in på skrivandet av din personliga sammanfattning, men först den allra viktigaste regeln: din sammanfattning måste visa upp din "googlyness" med bara några korta meningar.

Jo, ordet “googlyness” finns, eller “googlighet” på svenska. Oavsett om ditt Google-cv accentuerar din passion, drivkraft, entreprenörskap, kreativitet eller beslutsamhet, bör du, innan du börjar sikta mot en karriär på Google verkligen fundera på på vad "googlyness" betyder. Bygg ditt cv kring det och börja med en hisspitch som sammanfattning.

Den personliga sammanfattningen låter dig kommunicera med personalchefen på en personlig nivå. Hur kan du hjälpa hen och teamet att öka prestandan ännu mer? Hur framhäver du din uthållighet och förmåga att få med dig andra? Vilken blandning av färdigheter besitter du som andra kan ha svårt att matcha?

Experttips

Gör research. Kolla upp vilken information du kan hitta online. Googla företaget. Öh, förlåt....

Börja med att se efter vad de föreslår att du läser. Titta på Googles företag och våra teams sidor. Sätt dig ner med en kopp kaffe och titta på deras YouTube. Prenumerera på bloggen och lär dig hur Google tar hand om sina Googlers. Du kommer bara att upptäcka om du passar in (eller kanske inte gör det) om du gör research och är ärlig mot dig själv. Annars kan ansökan helt enkelt vara slöseri med tid.

Kolla in avsnittet med personlig sammanfattning från vårt Google-cv-exempel nedan.

Anpassningsbart exempel på sammanfattning 

Dynamisk projektledare med stor erfarenhet av leverantörshantering, kundsupport och kundupplevelseoptimering. Duktig på att utföra användbar dataanalys, felsökning och tvärfunktionell företagssupport. En mångkunnig lagspelare med passion för att lära och utvecklas inom en organisation.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet: Värdig?

Det finns inget företag i världen som Google, men det betyder ingenting om din arbetslivserfarenhet inte är värdig Google. Överväg noga vad du berättar, kvantifiera allt med siffror och kontext, och föreställ dig att du sitter i din framtida chefs och kollegors sits när du läser igenom det.

Ditt Google-cv bör läsas som om du redan har vad som krävs för att klara av den aktuella tjänsten.

Experttips

Här är tio olika exempel på passande prestationer

 • Öka försäljningen eller vinstmarginalerna
 • Ekonomiska kostnadsbesparingar/förbättrat resultat
 • Förbättrad produktivitet när det gäller tid som spenderats
 • Lösningar som du hittat på olösta problem
 • Innovationer eller idéer som har lett till en stegvis förändring
 • Förbättrade processer och anpassade procedurer
 • Utmärkelser som du har vunnit (med förklaring)
 • Befordran inom företaget
 • Påverkan på hur medarbetare/kolleger utvecklas
 • Erbjuda enastående service till kunder eller klienter.

Visar du upp saker som får dig att se ut som en oemotståndlig framtida kollega? Du behöver bara ge ett smakprov för att kunna inleda en konversation som fortsätter på intervjustadiet, men du måste visa att det inte är ett samtal som personalchefen skulle kunna ha med vem som helst. Att vara lite bättre än genomsnittet kommer inte att räcka. Ditt Google-cv måste få dig att sticka ut av rätt anledningar.

Nedan finns ett exempel på arbetslivserfarenhet från vårt Google-cv.

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Projektledare på IT-konsulten, Falun 
Juni 2018 - Nuvarande 

 • Ansvarar för arbetet med datadrivna användarupplevser.
 • Tar fram kundanpassade systemlösningar.
 • Identifierar och levererar kontinuerligt skalbara lösningar.
 • Budgeterar, tillsätter resurser och dokumenterar.
 • Håller nära kontakt med kunder och intressenter.
 • Samordnar, hanterar och kontrollerar projektfrågor.

 

Kommunikationsansvarig på Borlänge kommun, Borlänge 
November 2015 - Maj 2018 

 • Ansvarig för all kommunikation på avdelningen.
 • Formulerade och skrev; nyheter, presstexter, inbjudningar, artiklar och remissvar.
 • Arbetade med att stärka kommunens ”varumärke”.
 • Presenterade idéer för att utveckla och förbättra kommunikationen.
 • Delegerade och samarbetade väl med övriga medarbetare
 • Höll kontakt med externa samarbetspartners.
Har kopierat!

Exempel på färdigheter: Definiera din excellens

Jobbbeskrivningarna hos Google hör till de bästa i branschen. Det enda problemet är att alla kandidater kommer att ha tillgång till dem, så när det gäller att beskriva dina färdigheter räcker det inte att apa efter jobbbeskrivningen.

Experttips

Här är de bästa tekniska färdigheterna (och nyckelorden) för några vanliga tjänster:

 • Utvecklare: UI-design, grafisk design, webbdesign, Photoshop, informationsarkitektur
 • Programvaruingenjörer: C ++, C, C #, Java, Python, JavaScript, agila metoder, SQL
 • Produktchefer: Projektledning, ledarskap, kundservice, molnberäkning, strategier
 • Datatekniker: Maskininlärning, SQL, Python, datamining, projektledning.

Du måste gräva djupare för att se färdigheterna bakom orden. Till exempel kan det stå att du behöver erfarenhet av UI-design, men vad är specifikt för UI-design på Google? Vilka projekt kommer du att arbeta med? Hur kommer du att passa in i ditt UI-team? Vilka specifika färdigheter gör att en Google-UI-designer är enastående? Svara på dessa frågor så kommer du att ha ena foten i intervjudörren.

Nedan hittar du avsnittet om färdigheter från vårt Google-cv-exempel.

Anpassningsbart exempel på färdigheter
 • Anpassningsförmåga
 • Effektiv tidshantering
 • Social kompetens
 • Hängiven teammedlem
 • Strategisk planering
Har kopierat!

Exempel på utbildning: Numerisk förmåga och kommunikation

När du tävlar med otaliga andra fantastiska kandidater om en tjänst på Google måste du se till att ditt utbildningsavsnitt håller samma nivå som de allra bästa. Inkludera all vidareutbildning och andra kvalifikationer som du kan tänkas ha. Google lägger stor vikt vid utvecklingen av sina medarbetare, så att visa att du har aptit för lärande är ett gott tecken. Var inte rädd att lägga till en andra A4-sida om din lista med certifikat och utbildning är extra lång - längtan att utvecklas kommer att demonstrera din passion.

Nedan finns utbildningsavsnittet från vårt Google-cv-exempel.

Anpassningsbart exempel på utbildning

Fil.kand. i medie- och kommunikationsvetenskap, Stockholms universitet, Stockholm 
Augusti 2012 - Juni 2015 


Samhällsvetenskapligt program, Realgymnasiet , Borlänge 
Augusti 2009 - Juni 2012

Har kopierat!

Vilka är de vanligaste tjänsterna på Google?

Även om det finns tjänster inom alla tänkbara områden förblir de vanligaste rollerna teknik- eller designbaserade. Oavsett vilken tjänst du söker kommer det att ha en direkt eller indirekt påverkan på dessa områden, så se till att accentuera dem, så gott du kan, i avsnittet om arbetslivserfarenhet.

 • Teknik: Tekniska tjänster på Google inkluderar programvaruutveckling, STA-utveckling, applikationsutveckling, produktledning, etc.
 • Business: Icke-tekniska jobb på Google inkluderar kvantitativ affärsanalys, affärsdriftsledning, försäljningsstrategi, etc.
 • Design: Du kan också söka jobb som UI/UX-designer, UX-skribent, visuell designer, UX-forskare m.m.

Viktiga insikter

 1. Skapa ett Google-cv som visar upp din personliga mix av "googlyness".
 2. Skriv en personlig sammanfattning som beskriver varför du är exakt den person de letar efter.
 3. Välj bedrifter från din arbetslivserfarenhet som visar att du är värd en plats i Googles team.
 4. Se till att formatet inte distraherar från det fantastiska innehållet.
 5. Var ödmjuk om dina förmågor - låt din karriär tala för sig själv. Tyst självförtroende går långt.
 6. Använd våra cv-exempel, skrivguider och onlineverktyg för att ta hand om det trista... medan du fokuserar på innehållet! Din berättelse kommer att säkra jobbet, men hur du presenterar den spelar också oerhört stor roll.
Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
4.8
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 083 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
740 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
590 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
59 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
560 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
34 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
520 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
360 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
940 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
210 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
55 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 700 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
76 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
23 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
41 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies