1. cv-exempel
 2. Personlig tränare
Skrivet av Susan ShorSusan Shor

Personlig tränare cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Personlig tränare cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
5.0
Genomsnittlig bedömning
70 Exemplet har redan betygsatts
Personlig tränare cv-exempel & skrivhjälp
Ändra detta cv

Att skriva ett cv åt en personlig tränare kan vara ansträngande. Du måste hugga i för att presentera dina kunskaper och färdigheter på rätt sätt och skapa ett proffsigt cv som får personalchefens puls att öka. Men som tur är, är du vältränad. Och vi hjälper dig med de tyngsta lyften. Vi på cvkungen.se har expertis, gratis cv-mallar och den här skrivguiden som ger dig råd och tips.

Hur skriver man ett cv åt en personlig tränare?

Personliga tränare (som även kallas PT, fystränare eller fysinstruktörer) hjälper människor att komma i toppform. Du lägger upp och genomför skräddarsydda träningsscheman för att hjälpa kunderna att nå sina träningsmål. Det kan vara på ett träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår.

Ett cv åt en personlig tränare (med giltig PT-licens) bör tydligt förmedla personens yrkeskännedom och erfarenhet inom branschen. Det ska innehålla avsnitt som är välskrivna och övertygande och som på ett effektivt sätt sammanfattar kandidatens färdigheter och insatser.

Dessa avsnitt ska ingå i ditt cv som personlig tränare:

 • Rubrik
 • Sammanfattning
 • Avsnitt om arbetslivserfarenhet
 • Avsnitt om färdigheter
 • Avsnitt om utbildning

Eftersom träningsbranschen är ett brett område måste du ägna stor uppmärksamhet åt att skräddarsy ditt cv för varje jobb du söker. Gör research och tar reda på allt du kan hitta om det specifika jobbet och arbetsplatsen.  

Experttips

Överlista ATS. 

Ett applicant tracking system är ett effektivt mjukvaruprogram som scannar, sorterar och rankar inkommande cv:n och jobbansökningar. Hur ska man göra för att slippa hamna i papperskorgen direkt? Granska platsannonserna mycket noggrant och försök använda samma ordval när du beskriver dina yrkeskvalifikationer. Uppmärksamma också språket som används i platsannonsen och använd samma terminologi i ditt cv. 

Välj rätt cv-format åt en personlig tränare

Ett kronologiskt cv är det bästa formatet när din arbetslivserfarenhet överensstämmer väl med de krav som ställs i platsannonsen. Det fungerar bra för arbetssökande inom nästan alla yrken, inklusive PT.

Ibland passar andra cv-format bättre, t.ex. om man är ny på arbetsmarknaden eller på väg att byta karriär, eller för personer med blandad yrkesbakgrund. Då kan man välja ett funktionellt cv-format som fokuserar på kompetenser, talanger och expertis, snarare än på arbetslivserfarenhet. 

Presentera dina kontaktuppgifter

Rubriken i ditt cv fungerar som ett visitkort. Det ska tydligt presentera din kontaktinformation i linje med din yrkesmässiga utstrålning Se till att din informationen är överskådlig och har en proffsig layout. Det här ska ingå:

 • Fullständigt namn och titel. Uppge ditt för- och efternamn och din yrkestitel.
 • En yrkesmässig e-postadress. Använd ett enkelt, professionellt format som [email protected].
 • Telefonnummer. Uppge ett kontaktnummer (där det verkligen går att nå dig)och tala in ett proffsigt röstmeddelande.
 • Ort. Nämn endast din bostadsort och eventuellt kommun/län.
 • LinkedIn. Ta med din LinkedIn-profil om den är aktuell och relevant.

Undvik att nämna födelsedatum, personliga uppgifter som civilstånd, personnummer eller ID/pass-nummer. 

Exempel på personlig sammanfattning

Den personliga sammanfattningen (även kallad profil) är troligen det första rekryteraren läser eftersom avsnittet befinner sig högst upp i dokumentet. Det ska vara en kort och koncis beskrivning av din karriär, ditt arbetssätt och ditt engagemang.

Kom ihåg att inkludera nyckelord som lyfter fram dina mest relevanta eller imponerande egenskaper och yrkesmässiga prestationer. Här ska du fånga rekryterarens intresse och övertala hen att fortsätta läsa.

Exempel på personlig sammanfattning åt en erfaren personlig tränare:

Ambitiös personlig tränare med giltig PT-licens och ett genuint intresse av träning och hälsa och viljan att utvecklas. Har erfarenhet av bl.a. gruppträning, funktionell träning och träning för elitidrottare. Har bred kunskap om anatomi, skador och biomekanik och har vidareutbildat mig till licensierad kostrådgivare. Älskar att hjälpa andra att lyckas nå sina mål.

Har kopierat!
Exempel på personlig sammanfattning för en personlig tränare som är ny i branschen:

Före detta elitidrottare (häcklöpning) satsar nu på att yrkesmässigt jobba med träning, friskvård och hälsa. Har nyligen avrundat högskoleutbildningen Hälsocoach och Personlig tränare, vilket gett mig de färdigheter och kunskaper som krävs för att framgångsrikt guida och stödja människor på deras väg mot en hälsosammare livsstil. 

Har kopierat!
Exempel på arbetslivserfarenhet som personlig tränare

Legitimerad personlig tränare och licensierad kostrådgivare. Har fera års erfarenhet av gruppträning och personlig coaching. Lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med kunder på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Ger skräddarsydda kost- och hälsoråd. Strävar efter att lyfta fram kundens hela potential på ett effektivt och glädjefullt sätt.

Har kopierat!

Exempel på arbetslivserfarenhet som personlig tränare

Att skriva om din arbetslivserfarenhet kräver lite extra eftertanke. Det här är ingen simpel uppräkning av arbetsuppgifter. I stället bör avsnittet belysa din kompetens genom att beskriva bedrifter, framgångar och utmaningar, t. ex hur du upptäckte, analyserade och löste problem. Var specifik när du beskriver dina bedrifter i punktform. 

Om du har tidigare haft ett betydelsefullt jobb inom en helt annan bransch kan du ta med det i cv:t, men se till att fokusera på de jobb som relaterar till träningsbranschen.

Om du använder det vanliga kronologiska cv-formatet, lista dina jobb i omvänd ordning med din nuvarande tjänst först. Glöm inte att anpassa dina beskrivningar efter nyckelorden i platsannonsen. 

Anpassningsbart exempel på arbetslivserfarenhet

Personlig tränare, Nordic Wellness Örebro
Augusti 2021 - Nuvarande

 • Leder gruppträningar i yoga, dans och HIIT.
 • Leder cirkelträningar.
 • Coachar och vägleder individer i deras träning.
 • Ger kost- och hälsoråd.
 • Sköter den dagliga driften på centret; öppning, stängning, städning, medlemsförsäljning.


Gruppträningsinstruktör, Gymmeriet Örebro
Augusti 2017 - Juli 2021

 • Planerade och genomförde effektiva och variationsrika gruppträningspass.
 • Motiverade och engagerade deltagarna under träningspassen.
 • Erbjöd tydliga instruktioner och korrigeringar för att säkerställa rätt teknik.
 • Skapade en positiv och inkluderande träningsmiljö.
Har kopierat!
Experttips

Varje år avger människor nyårslöften. De vanligaste är ”att gå ner i vikt”, ”att börja träna” och ”sluta röka”. För det mesta handlar det alltså om att skaffa nya hälsosamma vanor. Att ändra sina vanor är svårt för de flesta människor, vilket förklarar varför så många misslyckas med att hålla sina nyårslöften. En personlig tränare kan hjälpa till med att formulera tydliga och realistiska mål som man kan arbeta mot när det kommer till träning och hälsa – och finnas med längs vägen. Något att fokusera på när du skräddarsyr ditt cv?

Exempel på färdigheter som passar en personlig tränare

I färdighetsavsnittet ska du välja ur 5-10 egenskaper som du tror kommer att imponera på den blivande arbetsgivaren. Som personlig tränare behöver man både hårda (teoretiska) färdigheter som exempelvis kunskap om människans anatomi, kost, grundläggande principer för träningsvetenskap, samt mjuka färdigheter som att coacha och hjälpa kunderna på ett bra sätt.

Exempel på viktiga färdigheter för en personlig tränare:
 • Kunskap om styrketräning
 • Kunskap om näringslära
 • Kunskap om anatomi
 • Kunskap om skadeförebyggande åtgärder
 • Kommunikationsförmåga
 • Empatisk förmåga
 • Motiveringsförmåga
 • Flexibilitet
Har kopierat!
Exempel på viktiga färdigheter för en personlig tränare:
 • Träningsteknik
 • Fysiologi
 • Modern dans
 • Yoga
 • HIIT
 • Positivitet
 • Kan skapa entusiastisk atmosfär
Har kopierat!

Utbildning personlig tränare

Avsnittet om utbildning i ditt cv är viktigt eftersom det ska möta kraven som ställs för tjänsten du söker. I begreppet utbildning ingår även (fristående) kurser och fortbildning, internutbildningar, workshops m.m. 

Utbildning till personlig tränare finns bland annat inom yrkeshögskolan, folkhögskolan och hos privata utbildningsanordnare. Före detta professionella idrottsutövare kan också bli PT efter att de har avslutat sina karriärer. En idrottsutbildning kan också vara relevant i cv:t.

Exempel:  Utbildningen Hälsocoach och Personlig tränare ger kunskaper om människors hälsa, hälsofrämjande arbete, anatomi, fysiologi, massagetekniker, träningsmetoder samt hur man coachar och leder. Studenterna får kunskaper om hur kost, fysisk aktivitet och återhämtning påverkar prestationsförmågan samt den allmänna hälsan på sikt. 

Det finns en certifiering enligt europeisk standard som gör att (nyutexaminerade) PT är väl förberedda för arbetsmarknaden inte bara på nationell nivå utan också internationellt.

Utbildningsavsnittet i ditt cv ska vara en tydlig översikt av dina examina i omvänd kronologisk ordning. 

Anpassningsbart exempel på utbildning

Personlig tränare, Jakobsberg folkhögskola, Stockholm 
Aug 2015 - Juni 2017 

Licensierad i dans, yoga och HIIT Barn och fritidsprogrammet, Drottning Blankas gymnasieskola, Örebro 
Augusti 2012 - Juni 2015

Har kopierat!

Layout och design i ett cv åt en personlig tränare

Tumregeln är att dokumentets design inte ska stå i vägen för informationen. Prydligt och lättläst är viktiga nyckelord för ditt cv. Det första intrycket kommer att hänga kvar, så se till att det blir bra. Du vill fånga och hålla kvar läsarens uppmärksamhet.

Tänk på att ha:

 • Lättläst kontaktinformation
 • Tydligt rubricerade avsnitt
 • Varierande radlängd för ett luftigt intryck
 • Konsekvent teckenstorlek och typsnitt
 • 2,5 cm marginaler på alla sidor

Undvik:

 • För mycket eller för starka färger
 • Stora textblock
 • Kolumner och tabeller
 • Information i sidhuvud och sidfot
Experttips

Spara alltid ditt cv som pdf-fil. Vårt intuitiva cv-verktyg uppmanar dig att göra det för att undvika formateringsproblem som kan uppstå med olika ordbehandlingsprogram. Dubbelkolla sedan att justering, punktlistor och mellanrum stämmer.

Nedladdningsbart cv-exempel åt en personlig tränare

Profil

Legitimerad personlig tränare och licensierad kostrådgivare. Har fera års erfarenhet av gruppträning och personlig coaching. Lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med kunder på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Ger skräddarsydda kost- och hälsoråd. Strävar efter att lyfta fram kundens hela potential på ett effektivt och glädjefullt sätt.


Arbetslivserfarenhet

Personlig tränare, Nordic Wellness Örebro
Augusti 2021 - Nuvarande

 • Leder gruppträningar i yoga, dans och HIIT.
 • Leder cirkelträningar.
 • Coachar och vägleder individer i deras träning.
 • Ger kost- och hälsoråd.
 • Sköter den dagliga driften på centret; öppning, stängning, städning, medlemsförsäljning.


Gruppträningsinstruktör, Gymmeriet Örebro
Augusti 2017 - Juli 2021

 • Planerade och genomförde effektiva och variationsrika gruppträningspass.
 • Motiverade och engagerade deltagarna under träningspassen.
 • Erbjöd tydliga instruktioner och korrigeringar för att säkerställa rätt teknik.
 • Skapade en positiv och inkluderande träningsmiljö.


Färdigheter

 • Träningsteknik
 • Fysiologi
 • Modern dans
 • Yoga
 • HIIT
 • Positivitet
 • Kan skapa entusiastisk atmosfär


Utbildning

Personlig tränare, Jakobsberg folkhögskola, Stockholm 
Aug 2015 - Juni 2017 

Licensierad i dans, yoga och HIIT Barn och fritidsprogrammet, Drottning Blankas gymnasieskola, Örebro 
Augusti 2012 - Juni 2015

Har kopierat!

Ditt cv är nyckeln till framgång. Du har färdigheter, erfarenhet och utbildning. Och vi på cvkungen.se har ett bibliotek på över 350 cv-exempel, mallar, layoutförslag och skrivguider som hjälper dig att presentera dig själv på bästa möjliga sätt.

Om du inte vill ägna någon tid alls åt design, låt cvkungen.se hjälpa dig. Använd en av våra expertdesignade cv-mallar.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv
5.0
Ändra detta cv
Dela denna artikel

Snygga cv-mallar

Övertyga arbetsgivare och rekryterare genom att använda en av våra 25+ eleganta, professionellt designade cv-mallar.
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York resume template
New York
4 000 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien resume template
Wien
2 200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney resume template
Sydney
1 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon resume template
London
3 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin resume template
Dublin
3 900 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva resume template
Moskva
730 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid resume template
Madrid
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago resume template
Santiago
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore resume template
Singapore
720 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo resume template
Oslo
580 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden resume template
Kapstaden
57 000 användare valde denna mall
Använd denna mallParis resume template
Paris
550 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin resume template
Berlin
1 500 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève resume template
Genève
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver resume template
Vancouver
510 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo resume template
Tokyo
350 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano resume template
Milano
930 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon resume template
Lissabon
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona resume template
Barcelona
490 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn resume template
Köpenhamn
100 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago resume template
Chicago
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio resume template
Rio
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom resume template
Rom
200 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston resume template
Boston
120 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallcv resume template
cv
3 400 användare valde denna mall
Använd denna mallAten resume template
Aten
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBryssel resume template
Bryssel
69 000 användare valde denna mall
Använd denna mallPrag resume template
Prag
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallShanghai resume template
Shanghai
30 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto resume template
Toronto
2 000 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies