1. Exempel
 2. Google
Skrivet av Paul DruryPaul Drury

Exempel på personligt brev Google

Använd det här exemplet på personligt brev för Google för att avrunda din ansökan och bli anställd snabbt– utan krångel och frustration. Det här exemplet har specialdesignats för ett jobb som Google 2024. Dra fördel av våra förslag på termer och fraser samt våra experttips. Ladda ner det perfekta personliga brevet på bara några minuter.
5.0
Genomsnittlig bedömning
55 Exemplet har redan betygsatts
Exempel på personligt brev Google
Redigera detta personliga brev

Även om mångfalden av tjänster på teknikjätten Google kan vara lika svindlande som deras algoritmer, finns det ett antal gemensamma nämnare. Alla dessa människor måste ju trots allt samarbeta för att driva ett av världens mest innovativa företag. Ditt personliga brev är rätt plats att visa varför just du skulle vara ett bra tillskott till teamet. 

Googles företagsanda och företagskultur är legendariska, och även om det är svårt att fånga din personliga "passform" i ett cv, är det personliga brevets “fria” natur perfekt för att visa rekryteringsteamet att du hör hemma där. Även om ditt personliga brev ska fokusera på din specifika lämplighet för tjänsten, så ger det dig också möjlighet att lyfta fram några av de bredare "T-formade" erfarenheter som du tror kan värdesättas. När du uppskattar bredden av färdigheter hos människor runt omkring dig uppstår nya möjligheter oftare än du tror.

Sammanfattningsvis kommer det här exemplet på personligt brev för Google-tjänster att utforska hur du hanterar din bakgrund och fokusera på de aspekter du vill ska tas upp på en intervju. På ett företag fullt av fantastiska individer (som tillsammans skapar ett sammansvetsat team), kommer rekryterarna inte kunna se om du passar in i kollektivet om de inte förstår djupet på din individuella erfarenhet. Ibland måste man sticka ut för att passa in.

Oavsett hur detaljerad jobbeskrivningen är, vet bara rekryterarna exakt vad de letar efter, så använd ditt personliga brev till Google för att vara dig själv. Här är vad denna guide och vårt cv-exempel för Google-jobb kommer att handla om:

 • Ett slagkraftigt format baserat på vårt exempel på personliga brev.
 • Skapa en iögonfallande inledning, mittdel och avslutning.
 • Utforska psykologin hos Googles rekryterare.
 • Misstag du ska undvika i ditt personliga brev.

Bästa formatet för ett personligat brev när du söker en tjänst på Google

Googles rekryterare har inte mycket tid på sig att läsa personliga brev, så även om det kan vara frestande att hitta på något galet för att visa upp din individualitet, är det i praktiken dina tidigare erfarenheter som kommer vittna om detta. Ditt personliga brev för Google-jobb bör därför följa ett standardformat där läsaren vet var viss information finns. 

Du behöver inte vara innovativ här. Du ska visa upp din karriär. Att försöka vara originell med vad det gäller indelningen av det personliga brevet är som att försöka omdesigna Googles sökmodul. Försök dig inte på det.

Vårt exempel på personligt brev för blivande Google-medarbetare kommer att innehålla följande avsnitt:

 • Rubrik
 • Hälsningsfras
 • Inledning
 • Mittstycken (brevets brödtext)
 • Avslutning (sammanfattning och underskrift)

Vårt exempel på personligt brev och guiden för Google-jobb innehåller vissa tips som är specifika för företaget, men om du letar efter mer djupgående information om konsten att skriva personliga brev, är vår omfattande guide om personliga brev väl värd att läsa. Det finns många alternativ för hur du kan presentera och berätta din historia – se till att du har tänkt på alla nyanser och hur den kommer att tas emot. 

Vårt exempel på personliga brev för Google-tjänster kan vara en inspirationskälla. Det här kommer sannolikt inte vara just din historia, men vi hoppas att den kan trigga några intressanta tankar.

Anpassningsbart exempel på personligt brev

Bästa Olof Karlgren,
 

Ända sedan jag på gymnasiet vann ett pris för unga forskare i en tävling som organiserats av Google, har jag varit intresserad av en karriär på detta imponerande företag. Tio år senare är jag nu redo att ta detta steg.

Efter att ha tagit en masterexamen i datavetenskap vid Uppsala universitet började jag min karriär som mjukvaruutvecklare på Uppsala kommun. Där ansvarade jag för olika digitala medborgarprojekt. Jag bifogar en av mina artiklar om informationsdesign som har citerats över 900 gånger i branschpublikationer. Informationsdesign är ett relativt nytt akademiskt ämne som fokuserar på att göra information så begriplig och lättillgänglig som möjligt. Jag vet att det är viktigt för din verksamhet.

Inom Uppsala kommun har jag också engagerat mig för att samordna och säkra framdrift i våra förvaltningsgemensamma digitala initiativ. Jag ingick i kommunens team för informationssäkerhet och stöttade förvaltningen i arbetet. Ansvarade för att planera och projektleda utvecklingsinsatser, utbildningar och utredningar.

Efter min tid i kommunen ägnade jag tre år åt att skapa algoritmer och beslutsmotorer på Webby. Vinsten ökade med 48 % och antalet fasta kunder ökade med 50 %. Att analysera uppgifterna om varför kunderna engagerade sig, var komplicerat med en så stor kundbas.

Denna kommersiella erfarenhet var ett ovärderligt tillskott till mitt offentliga arbete. Jag är van vid att förklara mitt arbete och kommunicera med intressenter. Harriet Johnson tipsade mig om tjänsten, och jag skulle verkligen uppskatta att få komma på intervju för att presentera mig vidare.
 

Med vänliga hälsningar,

Eva Rönnlund

Har kopierat!

Rubrik

När du tittar på vårt exempelbrev kommer rubriken vara det första som fångar ditt öga. Google handlar om minimalism och funktionalitet, så se till att alla grundaspekter i din ansökan finns med – ditt namn och dina kontaktuppgifter bör stå högst upp i rubriken. Rekryteraren vill lära känna dig som person, så överväg att lägga till eventuella sociala medielänkar som visar upp ditt bidrag inom branschen. 

Det personliga brevet bör vara visuellt slagkraftigt, så välj en design där rubriken redan återspeglar ett budskap om professionalism med en gnutta individualitet. Läsarens hjärna har inte riktigt växlat upp än, under de första millisekunderna, men den skapar redan ett första intryck av din ansökan. Övertyga läsaren om att alla viktiga detaljer finns på plats så att de är redo att börja läsa huvuddelen av brevet.

Din fullständiga hemadress behöver inte stå i rubriken. Det räcker med din hemort. På samma sätt behöver du inte skriva Googles kontorsadress där. Det finns inga garantier för att din rekryterare arbetar där. Spara så mycket utrymme som möjligt för berättelsen om dig.

Mål för rubriken: Visa upp grundläggande uppgifter som krävs i ansökan. Du vill inte att läsaren ska behöva leta efter dina kontaktuppgifter någonstans i brevet. De måste koncentrera sig på din historia!

Om du tycker att det här exemplet på personligt brev för Google-jobb är nyttigt, kolla också in några av våra matchande IT-exempel för lite extra inspiration.

Hälsningsfras

Hälsningsfrasen är det sätt du tilltalar personen som kommer läsa ditt brev på. Google är ett av världens bästa företag och de vet allt. Ja, det gör de faktiskt. Så när du ska tilltala rekryteraren, använd aldrig någonsin fraser såsom "till den det berör". Gör research och gör allt du kan för att ta reda på vem som kommer att läsa brevet. Ju svårare det är att ta reda på, desto fler konkurrenter kommer troligen inte göra det, och desto mer sticker du ut. Att använda fel namn skulle såklart vara katastrofalt, så dubbelkolla. 

Alla gillar att bli nämnda vid namn och det får ditt personliga brev att börja på ett varmt och personligt sätt. I Sverige använder vi sällan titlar, men kolla om det behövs i det här fallet. Ring eventuellt företaget för att ta reda på om det behövs.

Mål för hälsningsfrasen: Visa att du kan göra research. Få till en korrekt hälsningsfrasen.

Inledning

Inledningen i det personliga brevet visar hur viktiga de första raderna är. Får läsaren känslan av att det finns mer på väg? Verkade inledningen relevant för tjänsten? Kunde man känna att den sökande hade en brinnande önskan att bli en del av Google-teamet?

Vad är huvudorsaken till att Google ska överväga din ansökan? Finns det en aspekt av din historia som du vill se i centrum under din intervju? Hur kan du sticka ut i ett hav av enastående kandidater? Det är frågor som ett välskrivet personligt brev ska försöka besvara. 

Om det finns saker som du vill att Googles rekryterare ska komma ihåg om din ansökan när de intervjuar dig, ta upp det i de allra första raderna. Det skadar inte att kvantifiera bedrifter med siffror, men om du inkluderar siffror måste du se till att de verkligen är imponerande. Det finns inget värre än att stolt påstå något som i själva verket är ganska intetsägande. Om du inte kan hitta tillräckligt med imponerande exempel måste du kanske sikta lite lägre?

Mål för inledningen: Fånga rekryterarens intresse med (en del av) din historia som lyfter dig över resten av kandidaterna. 

Anpassningsbart exempel 

Bästa Olof Karlgren,
 

Ända sedan jag på gymnasiet vann ett pris för unga forskare i en tävling som organiserats av Google, har jag varit intresserad av en karriär på detta imponerande företag. Tio år senare är jag nu redo att ta detta steg.

Har kopierat!

Brödtext (huvudtext i mitten av brevet)

Google handlar om data, så oavsett funktion eller avdelning bör den mittersta delen av ditt personliga brev (den så kallade brödtexten) innehålla bedrifter från din karriär som backas upp av siffror och sätts in i sammanhang enligt deras system. Google är inte främmande för stora tal, men om dina konkurrenter också presterar stort, då handlar det om en relativ prestation. Hur kan du bevisa (bortom allt tvivel) att du är bäst inom ditt område? 

Studera "googlighet". Ja, det är ett riktigt ord. De 3-4 styckena i ditt personliga brev till ett Google-jobb måste visa att du är en av dem. Vårt exempel på personligt brev erbjuder ett tillvägagångssätt, men alla är olika. Tänk på de krav du dagligen kommer möta i din framtida tjänst och använd dina tidigare erfarenheter för att illustrera hur du kommer att blomstra. Om du använder takniken "hej, det här är jag, ta mig som jag är eller strunta i det", är det inte troligt att du får svar. Google vill veta att du omsorgsfullt har övervägt om du passar in i kulturen. 

Du kommer inte kunna prata om alla dina bedrifter i det korta personliga brevet, så se till att du ger precis tillräckligt många detaljer om varje bedrift för att få läsaren att vilja veta mer. Vad var ovanligt med hur du gick till väga i ett visst projekt? Vad gjorde du annorlunda jämfört med andra för att få övertaget? Visa hur din personlighet gjorde skillnad för bedriften Prata både om teamet och om dig själv.

Mål med brödtexten i ditt personliga brev: Det här är din chans att nå din framtida rekryterare och övertyga hen om att ta reda på mer vid en intervju. Var otroligt selektiv med vad du delar – de vill inte ha känslan av att de slösar bort sin tid.

Anpassningsbart exempel på brödtext

Efter att ha tagit en masterexamen i datavetenskap vid Uppsala universitet började jag min karriär som mjukvaruutvecklare på Uppsala kommun. Där ansvarade jag för olika digitala medborgarprojekt. Jag bifogar en av mina artiklar om informationsdesign som har citerats över 900 gånger i branschpublikationer. Informationsdesign är ett relativt nytt akademiskt ämne som fokuserar på att göra information så begriplig och lättillgänglig som möjligt. Jag vet att det är viktigt för din verksamhet.

Inom Uppsala kommun har jag också engagerat mig för att samordna och säkra framdrift i våra förvaltningsgemensamma digitala initiativ. Jag ingick i kommunens team för informationssäkerhet och stöttade förvaltningen i arbetet. Ansvarade för att planera och projektleda utvecklingsinsatser, utbildningar och utredningar.

Efter min tid i kommunen ägnade jag tre år åt att skapa algoritmer och beslutsmotorer på Webby. Vinsten ökade med 48 % och antalet fasta kunder ökade med 50 %. Att analysera uppgifterna om varför kunderna engagerade sig, var komplicerat med en så stor kundbas.

Har kopierat!

Hur man avslutar ett personligt brev för Google-jobb (slutsats och underskrift)

De som arbetar på Google är övertygade om sin förmåga att göra skillnad, så i avslutningen på ditt personliga brev till Google behöver du inte vara rädd för att erbjuda en sista påminnelse om varför du förtjänar att bli anställd. Låt rekryteraren veta precis hur gärna du vill ha tjänsten och säg att du skulle uppskatta en intervju.

Välj en lämplig formell avslutningsfras som “Med vänliga hälsningar” och vänta sedan på intervjuinbjudan. 

Mål för slutsatsen: Avsluta med en självsäker (men inte arrogant) uppmaning till handling.

Anpassningsbart exempel på slutsats och underskrift 

Denna kommersiella erfarenhet var ett ovärderligt tillskott till mitt offentliga arbete. Jag är van vid att förklara mitt arbete och kommunicera med intressenter. Harriet Johnson tipsade mig om tjänsten, och jag skulle verkligen uppskatta att få komma på intervju för att presentera mig vidare.
 

Med vänliga hälsningar,

Eva Rönnlund

Har kopierat!

Misstag att undvika i ett personligt brev till Google

Att vara uppmärksam på detaljer är avgörande för alla jobb, men när du söker till ett av världens populäraste företag, lönar det sig verkligen att utesluta misstag. Det är inte omöjligt att ATS-mjukvaran kanske betygsätter dig baserat på textens kvalitet, så var försiktig.

Dessa misstag är vanligare än du kanske tror:

Grammatik- och stavfel: Att be någon kontrollera din grammatik och stavning är aldrig bortkastad tid. Alternativt kan en online-tjänst som Grammarly markera småfel som du kanske missar i upphetsningen. 

Lämpligt språk: Det är viktigt att skriva ditt personliga brev till Google på ett språk som passar din roll. Om du är ingenjör, se till att det inte är för deskriptivt, men om du arbetar inom HR bör det vara varmt och vänligt.

Allmängiltiga exempel: Det här är uppenbart, men även om du söker en nybörjartjänst på Google, bör inget av ditt personliga brev vara allmängiltigt, oavsett hur imponerande meningen låter. Det är ditt brev, så gör det personligt.

Ta reda på så mycket information du kan online. Googla dem.

Viktiga slutsatser

 • Du bör lägga extra tid på att skräddarsy ditt personliga brev till Google – att bara kopiera vad du gjort för andra företag räcker definitivt inte.
 • Presentera all nödvändig information direkt i rubriken och välj en tydlig layout.
 • Gör varje ord i brödtexten i ditt personliga brev extremt relevant för rollen. Minsta antydan om kopierade fraser eller irrelevans får läsaren att tappa intresset.
 • Korrekturläs ditt brev, använd rätt språk och välj imponerande exempel.
 • Vi hoppas denna guide och våra verktyg har varit till hjälp för att förbereda dig inför din nästa tjänst. För ännu fler tips, kolla in våra exmpel: mer än 200 cv:n och personliga brev.
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev

Gratis professionellt utformade mallar

CVkungen.se är den ledande karriärbyggaren online där över 10 miljoner CV:n och personliga brev har skapats
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York cover_letter template
New York
430 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien cover_letter template
Wien
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney cover_letter template
Sydney
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon cover_letter template
London
270 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin cover_letter template
Dublin
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva cover_letter template
Moskva
60 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo cover_letter template
Oslo
54 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden cover_letter template
Kapstaden
7 500 användare valde denna mall
Använd denna mallParis cover_letter template
Paris
34 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin cover_letter template
Berlin
90 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève cover_letter template
Genève
3 200 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano cover_letter template
Milano
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon cover_letter template
Lissabon
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn cover_letter template
Köpenhamn
22 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago cover_letter template
Chicago
19 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio cover_letter template
Rio
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom cover_letter template
Rom
5 300 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston cover_letter template
Boston
17 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto cover_letter template
Toronto
100 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies