1. Exempel
  2. Fysioterapeut
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Exempel på personligt brev Fysioterapeut

Använd det här exemplet på personligt brev för Fysioterapeut för att avrunda din ansökan och bli anställd snabbt– utan krångel och frustration. Det här exemplet har specialdesignats för ett jobb som Fysioterapeut 2024. Dra fördel av våra förslag på termer och fraser samt våra experttips. Ladda ner det perfekta personliga brevet på bara några minuter.
4.8
Genomsnittlig bedömning
62 Exemplet har redan betygsatts
Exempel på personligt brev Fysioterapeut
Redigera detta personliga brev

Personligt brev åt en fysioterapeut

Vissa arbetssökande fasar för att skriva ett personligt brev - eller till och med undviker det helt och hållet eftersom de tycker att det saknar struktur eller är förvirrande. Lyckligtvis behöver du inte höra dit. I den här guiden kommer vi att dela upp avsnitten steg för steg och visa dig tekniker som fungerar oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har. Utöver det erbjuder våra online verktyg förskapat innehåll och speciella funktioner som stavningskontroll som gör det enkelt för dig att skriva ett personligt brev.

Här är de viktigaste avsnitten:

  • Rubrik
  • Hälsningsfras
  • Inledning
  • Brödtext
  • Sammanfattning/”call to action”
  • Underskrift/avslutning

Rubrik

Rubriken i ditt personliga brev har två viktiga syften. Det första är att hjälpa till att identifiera ditt dokument i fall det skulle flyttas från skrivbord till skrivbord när ett HR-team granskar det (en vanlig situation på stora vårdinrättningar och liknande arbetsplatser). Din rubrik gör att - oavsett var ditt brev hamnar - läsaren känner till ditt namn och enkelt kan komma i kontakt med dig om hen skulle vilja bjuda dig på en anställningsintervju. Det ser också till att ditt personliga brev inte glöms bort.

Det andra syftet med rubriken är att skapa en attraktiv visuell layout som gör att dina viktiga uppgifter sticker ut och skiljer ditt brev från andra standarddokument.

Syftet med det här avsnittet: Placera ditt namn, telefonnummer och övriga personuppgifter i centrum så att de som ansvarar för anställningsproceduren enkelt kan komma i kontakt samt att skapa ett attraktivt utseende.

Hälsningsfras

Rätt hälsningsfras gör att du kan skapa en personlig koppling och visa upp en respektfull ton redan från början. Det här avsnittet är vanligtvis mycket kort, men det är viktigt att vara uppmärksam på detaljerna. Om så är möjligt, försök att tilltala läsaren med för- och efternamn. Och se till att du stavar namnet rätt! ”Bästa" är i allmänhet ett bra hälsningsord om du inte känner personalchefen personligen, men ”Hej” fungerar också. Lägg märke till att vårt exempelbrev börjar med ”Bästa". 

Syftet med det här avsnittet: Här har du chans att skapa lite personlig kontakt genom att använda mottagarens namn.

Inledning

En av nyckelkomponenterna i hur mycket uppmärksamhet personalchefen kommer att ge ditt brev är hur intressant den inledande meningen är. Du vill inte framstå som fräck eller som om du utgår ifrån att du ska få tjänsten, men ett intetsägande intro kommer inte heller att göra någon nytta. Lyckligtvis är det inte svårt att fånga uppmärksamheten med en relevant anekdot eller lite intressant statistik. Se bara till att hålla ditt exempel kortfattat och väv in det i brevets brödtext så att det blir en smidig helhet.

Syftet med det här avsnittet: Fånga läsarens uppmärksamhet med intressant information som leder hen in i resten av ditt brev.

Anpassningsbart exempel inledning

När min ishockeykarriär abrupt avbröts av en allvarlig korsbandsskada, har min resa inom sjukgymnastiken varit en helande process för mig (mentalt) såväl som för mina patienter.

 

Har kopierat!

Brödtext (det mittersta avsnittet)

Nu är det äntligen dags att fördjupa sig i alla dina mest relevanta färdigheter och kvalifikationer. Brödtexten är det avsnitt där du kan gå in på de viktiga punkter som gör dig till en bra kandidat. För att förenkla skrivprocessen kan du dela upp det här avsnittet i två underavsnitt.

I det första stycket kan du presentera dina bedrifter och milstolpar med hjälp av STAR-metoden. Beskriv först en Situation och den Task (uppgift) som krävdes, sedan vilken åtgärd (Action) du tog och vilket Resultat det ledde till. Använd platsannonsen för att hjälpa dig välja de mest relevanta exemplen för den nya tjänsten. Lägg märke till metoden som används i exempeltexten för fysioterapeuter nedan.

I det andra stycket kan du dyka ner i dina relevanta färdigheter och de arbetsmetoder som du potentiellt kan bidra till i den nya arbetsmiljön.

Syftet med det här avsnittet: Beskriv prestationer och erfarenheter som visar upp dina färdigheter och potentiella bidrag till den nya tjänsten.

Exempel på brödtext

Tjänsten som fysioterapeut på Medic Sport Rehab skulle passa mig perfekt efter tre år som ansvarig för idrottsskadeteamet på Malung-Sälens skidgymnasium. Jag är legitimerad fysioterapeut och specialist på idrotts- och motionsskador. Jag gick Fysioterapiprogrammet vid Högskolan i Dalarna. Efter min egen idrottskarriär kändes det som ett självklart val.

Om man har en koppling till patientens bakgrund gör det jobbet mycket enklare och mer tillfredsställande. Som en fd landslagsspelare som nu har återhämtat sig helt från en skada, förstår jag hur man kan få till en stegvis förbättring av rörligheten och läkning.

Som fysioterapeut har jag ofta nära kontakt med mina patienter under längre tid, eftersom jag är med när de tränar och lägger upp långsiktiga träningsprogram. En fysioterapeut har kunskaper om människan i rörelse.

Det handlar om människans förmåga att uppfatta, ta vara på, kontrollera och använda sin kropp på ett optimalt sätt. Fysioterapeuten har ett självständigt ansvar för bedömning, val av åtgärder, genomförande av behandling och utvärdering. Arbetet sker ofta i nära samarbete med andra yrkesgrupper inom vården. Jag samarbetar gärna med andra proffs. Fysioterapi bygger på att patienten har ett eget ansvar för att utföra ordinerad träning. Som fysioterapeut är det viktigt att motivera patienterna eftersom resultatet av en behandling beror mycket på patientens egen delaktighet.

När jag lägger upp en behandlingsplan för fysioterapi med en idrottsman/kvinna ser jag till att den är helt anpassad för deras behov. Det går bara med ett personligt och medkännande förhållningssätt. Om det handlar om ishockeyspelare känns det som om jag fortfarande är en del av laget. Det är som att vara tillbaka på planen igen.

Har kopierat!

Avslutning (sammanfattning och underskrift)

Nu när du har gjort ditt bästa för att presentera dig själv som lämplig kandidat, är det dags att kortfattat sammanfatta ditt brev och se till att personalchefen vill veta mer. Det bästa sättet att göra det är med en så kallad ”Call to Action”. Den här meningen uttrycker din entusiasm för tjänsten och uppmanar rekryteraren att ta kontakt. Du kan till och med lämna din kontaktinformation igen, om utrymmet tillåter.

Sedan är det dags att avsluta brevet med en lämplig fras. "Vänliga hälsningar" eventuellt också "Tack på förhand" kan fungera bra.

Anpassningsbart exempel avslutning och underskrift

Jag skulle uppskatta chansen att få bli en av teamet på att bli medlem Medic Sport Rehab.

Med vänlig hälsning,

Carl Thompson

Har kopierat!
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev

Gratis professionellt utformade mallar

CVkungen.se är den ledande karriärbyggaren online där över 10 miljoner CV:n och personliga brev har skapats
4 av 5
baseras på 3 068 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York cover_letter template
New York
430 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien cover_letter template
Wien
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney cover_letter template
Sydney
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon cover_letter template
London
270 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin cover_letter template
Dublin
230 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva cover_letter template
Moskva
60 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo cover_letter template
Oslo
54 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden cover_letter template
Kapstaden
7 500 användare valde denna mall
Använd denna mallParis cover_letter template
Paris
34 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin cover_letter template
Berlin
90 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève  cover_letter template
Genève
3 200 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo cover_letter template
Tokyo
59 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano cover_letter template
Milano
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon cover_letter template
Lissabon
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn cover_letter template
Köpenhamn
22 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago cover_letter template
Chicago
19 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio cover_letter template
Rio
28 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom cover_letter template
Rom
5 300 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston cover_letter template
Boston
17 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto cover_letter template
Toronto
100 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies