1. Exempel
  2. Bibliotekarie
Skrivet av Paul DruryPaul Drury

Exempel på personligt brev Bibliotekarie

Använd det här exemplet på personligt brev för Bibliotekarie för att avrunda din ansökan och bli anställd snabbt– utan krångel och frustration. Det här exemplet har specialdesignats för ett jobb som Bibliotekarie 2024. Dra fördel av våra förslag på termer och fraser samt våra experttips. Ladda ner det perfekta personliga brevet på bara några minuter.
4.9
Genomsnittlig bedömning
42 Exemplet har redan betygsatts
Exempel på personligt brev Bibliotekarie
Redigera detta personliga brev

Skriva ett bra personligt brev åt en bibliotekarie

När du ska berätta om din karriär och presentera dina argument hjälper det ofta om ditt personliga brev har en logisk indelning.

Ett personligt brev åt en bibliotekarie bör innehålla följande avsnitt:

  • Rubrik
  • Hälsningsfras
  • Inledning
  • Brödtext
  • Sammanfattning
  • Underskrift

Rubrik

Rubriken är texten högst upp i ditt personliga brev. Den innehåller namn, e-postadress och telefonnummer. Även om det kan verka lite trist, är det nödvändig information för företaget så att man snabbt och lätt kan kontakta kandidaten. Du vill inte att rekryteraren ska behöva öppna ett annat elektroniskt dokument (ditt cv) för att ta reda på hur man kommer i kontakt med dig.

Hälsningsfras

Som alla bibliotekarier vet, kan en text påverka oss långt efter att man slagit ihop boken. Vårt minne är märkvärdigt. Bara ett enda ord kan förändra ens åsikter eller få en att för alltid ändra perspektiv. 

Kort sagt, det är viktigt att få till hälsningsfrasen i det personliga brevet. Riskera inte att grumla till läsarens bild av dig. Även om vi i Sverige är informella av oss, gäller det att inte vara respektlös. Skriv gärna ”Hej,” men se till att du har tagit reda på namnet på mottagaren. Och dubbelkolla att du har stavat det rätt. ”Bästa [för- och efternamn] är ett alternativ om du vill vara snäppet formellare.

"Pajdiagram om hur länge du bör läsa igenom din ansökningsbrev"
"Pajdiagram om hur länge du bör läsa igenom din ansökningsbrev"

Inledning

Många skönlitterära verk behöver ett par sidor för att fånga läsaren, få hen att komma in i handlingen. Men vissa böcker fängslar en direkt, från första bladet, första avsnittet. Stora författare kan väcka upp känslor på bara några sekunder.

Det är det du vill försöka uppnå i inledningen på ditt personliga brev. Ett starkt personligt brev åt en bibliotekarie når hjärtat av ansökan - varför du är rätt person för tjänsten. Vilka objektiva aspekter av din erfarenhet kan få en personalchef att räta på ryggen och tänka ”wow, det här är den person vi söker”. Skapa en eller två meningar som verkligen drar blickarna till sig och börja med den del av din berättelse som är mest relevant för tjänsten.

Anpassningsbart exempel inledning

Efter att ha arbetat 5 år på Solna Stadsbibliotek, ser jag nu fram emot att delta i ert nya biblioteks- och samhällsutbildningsprojekt i Nyköping.

Har kopierat!

Brödtext

Brödtexten i ett personligt brev innehåller de mest övertygande aspekterna i kandidatens karriär. Du har utrymme att accentuera det som är viktigt, du kan använda punktlistor för att lyfta fram speciella bedrifter och kvantifierbara data, och du kan välja språk och tonfall för att visa upp din personlighet. Hur du gestaltar dina berättelser säger mycket om dig som person, och med tanke på att ett personligt brev till att börja med bara är ett tomt blad, är det viktigt att brödtexten är övertygande.

Välj exempel som visar att du kan hantera alla besvärliga situationer som kan uppstå på ett bibliotek. Det kanske låter dramatiskt, men det handlar om att besökaren känner sig välkommen och får förtroende för att han kan hitta ”rätt bok” och att hen inte kommer tillbaka om så inte är fallet. Det kan leda till leda till att bibliotekets popularitet minskar, vilket kan vara allvarligt, speciellt nu efter pandemin då antalet besökare minskade ordentligt. Det gäller att du kan agera snabbt och effektivt, att du är serviceinriktad och personlig.

Förutom kommersiella och praktiska aspekter av tjänsten, ta dig tid att visa upp din kärlek till litteratur och läsning. Om en bibliotekarie bara jobbar ”för pengarnas skull” kommer hen förmodligen inte att vara alltför sugen på att inspirera och motivera andra att läsa. Bibliotekarier är kanske inte högavlönade, men många väljer yrket på grund av kärleken till böcker.

Anpassningsbart exempel brödtext

Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Cirka 20 personer arbetar vid stadsbiblioteket och vårt uppdrag är att ge besökarna bästa möjliga service. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad. Som bibliotekarie på stadsbiblioteket har jag
samordningsansvar för programverksamheten för de olika biblioteken i kommunen. Jag ansvarar för olika aktiviteter, utställningar m.m. Jag arbetar [email protected] med alla åldersgrupper och med speciellt fokus på prioriterade grupper.

Tillsammans med kollegor inom biblioteksverksamheten och kommunen, samt föreningar, studieförbund och andra externa aktörer arbetar jag med samordning och utveckling av programverksamheten. Som bibliotekarie ansvarar jag även för läsfrämjande arbete för prioriterade målgrupper, samt att delta aktivt i den egna utvecklingsgruppen. Samverkan, ett bra bemötande samt läsfrämjande arbete för alla åldrar är enligt mig jätteviktigt.

Jag har gått bibliotekarieutbildningen vid Uppsala universitet och har en masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Jag har även fortbildat mig inom informationsteknologi. Förutom goda IT-kunskaper och kunskap om sociala medier har jag stor erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem, samt digitala verktyg för bildbehandling och webbpublicering. Jag har dessutom specifik kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet. Jag är omvärldsorienterad och har ett stort intresse för samtida litteratur och aktuella samhälls-och kulturfrågorfrågor.

Har kopierat!

Så här kan du avsluta ditt brev (sammanfattning och underskrift)

De avslutande raderna i en bibliotekaries personliga brev ska lämna efter sig ett sansat och självsäkert intryck. Inte många bibliotekarier är högljudda och frispråkiga, så det finns inget behov av skrytsam personlig marknadsföring i avslutningen. Tala om varför tjänsten passar dig och upprepa (det är inte dåligt) varför just du är rätt kandidat.

Sammanfattningen är också rätt ställe att dela med sig av något unikt om din personlighet eller erfarenhet. Visuellt inser läsaren att hen närmar sig slutet av dokumentet, så det är inte ovanligt att hen spenderar lite extra tid på att analysera de sista meningarna. Skriv kanske något som du kan utveckla vid intervjun – hela poängen med personliga brev och cv:n är att skapa en språngbräda för vidare diskussion.

Anpassningsbart exempel avslutning

Jag skulle uppskatta om jag får komma och diskutera era planer under en intervju. Jag tror att jag med min breda erfarenhet kan bidra på ett meningsfullt sätt.

Har kopierat!
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev

Gratis professionellt utformade mallar

CVkungen.se är den ledande karriärbyggaren online där över 10 miljoner CV:n och personliga brev har skapats
4 av 5
baseras på 3 044 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York cover_letter template
New York
410 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien cover_letter template
Wien
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney cover_letter template
Sydney
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon cover_letter template
London
250 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin cover_letter template
Dublin
220 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva cover_letter template
Moskva
58 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore cover_letter template
Singapore
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo cover_letter template
Oslo
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden cover_letter template
Kapstaden
7 200 användare valde denna mall
Använd denna mallParis cover_letter template
Paris
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin cover_letter template
Berlin
87 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève  cover_letter template
Genève
3 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo cover_letter template
Tokyo
58 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano cover_letter template
Milano
48 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon cover_letter template
Lissabon
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn cover_letter template
Köpenhamn
21 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago cover_letter template
Chicago
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio cover_letter template
Rio
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom cover_letter template
Rom
5 100 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston cover_letter template
Boston
16 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto cover_letter template
Toronto
96 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies