1. Exempel
  2. Restaurangmedarbetare
Skrivet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Exempel på personligt brev Restaurangmedarbetare

Använd det här exemplet på personligt brev för Restaurangmedarbetare för att avrunda din ansökan och bli anställd snabbt– utan krångel och frustration. Det här exemplet har specialdesignats för ett jobb som Restaurangmedarbetare 2024. Dra fördel av våra förslag på termer och fraser samt våra experttips. Ladda ner det perfekta personliga brevet på bara några minuter.
4.1
Genomsnittlig bedömning
24 Exemplet har redan betygsatts
Exempel på personligt brev Restaurangmedarbetare
Redigera detta personliga brev

Personligt brev åt restaurangmedarbetare

Restaurangbranschen omfattar många vitt skilda tjänster, arbetsplatser och arbetsuppgifter. Lyckligtvis går ansökningsproceduren till på samma sätt och oavsett om du är servitris, kock, bartender, diskare eller restaurangchef, så ska i ndelningen i ditt personliga brev vara i stort sett densamma. I det här avsnittet går vi igenom alla måsten för ett välskrivet personligt brev som gör intryck.

Här är de viktigaste avsnitten:

  • Rubrik
  • Hälsningsfras
  • Inledning
  • Brödtext
  • Sammanfattning
  • Underskrift

Du kan hitta ännu fler användbara tips om vart och ett av dessa avsnitt, plus användbara exempelmeningar, i den här guiden om personliga brev.

Rubrik

Rubriken på ditt personliga brev är som namnskylten på utsidan av restaurangen - den berättar vem du är och vilken personlig stil du har. Huvudsyftet med rubriken är att dina kontaktuppgifter ska vara lättåtkomliga för personalchefen. Det sekundära syftet är att skapa en visuellt attraktiv och proffsig presentation. Det enklaste sättet att göra det är att välja en brevmall som matchar restaurangens varumärke och stil. Rubriken är en av de få delar i ett annars ganska fantasilöst dokument som du kan ge lite färg och form. Så det är värt att fundera över vad ditt ”varumärke” säger om dig som kandidat.

Hälsningsfras

På samma sätt som en värdinna kan vara den avgörande faktorn för hur en kund upplever ett restaurangbesök, kan hälsningsfrasen sätta tonen för resten av ditt brev. Som tur är behöver det inte vara så svårt. Fundera först på ditt förhållande till arbetsgivaren. Är det en person du redan känner eller är det första gången ni har kontakt? Välj rätt sorts hälsning och se till att stava namnet korrekt! ”Bästa" fungerar bra i formella situationer, ”Hej," passar i mer informella brev.

I de flesta restaurangmiljöer borde det inte vara så svårt att hitta namnet på personalchefen eller restaurangägaren. Du kan till och med ringa och fråga vem du ska rikta ditt brev till.  Stora kedjor och snabbmatsrestauranger anställer dock ofta från ett centralt kontor. I så fall är det nästan omöjligt att hitta namnet på personalchefen, än mindre den som kommer att läsa ditt brev.

Inledning

Eftersom restaurangchefer ofta har begränsad tid att läsa och sortera ansökningsbrev, försöker de ofta uppskatta vilken typ av medarbetare du är bara genom att läsa inledningen. Det är därför viktigt att ägna lite extra tid åt den. Du vill dra uppmärksamheten till dig direkt och visa att du uppfyller restaurangens förväntningar och krav. En intressant inledning kan bestå av en beskrivning av ett tillfälle då du erbjöd exceptionell kundservice, intressant statistik eller en specifik kompetens.

Målet med detta avsnitt: Skapa intresse redan från början med exempel, statistik eller uttalanden som tilltalar restaurangchefens behov och uppmuntrar hen att fortsätta läsa mer i ditt personliga brev.

Anpassningsbart exempel hälsningsfras och inledning

Med fyra direkta konkurrenter alldeles i närheten förstår jag att ni behöver en restaurangchef med förmåga att erbjuda en funktionell och trevlig restaurangupplevelse samtidigt som den kulinariska standarden är oklanderlig.

Har kopierat!

Brödtext

I brödtexten finns det äntligen utrymme att gå in på detaljer, beskriva dina mål, prestationer och anledningen till att du söker till just den här restaurangen. Du kan dela upp texten genom att använda dig av ”STAR”-metoden för exempel på tidigare framgångar. Beskriv en Situation, Task (uppgift), din Action (åtgärd) och det goda Resultat som du uppnådde. Se till att uttrycka dig kort och koncist och bara använda exempel som tydligt relaterar till den tjänst du söker. Du kan också använda statistik och andra fakta för att accentuera dina bedrifter och visa hur just du kan göra skillnad.

I ett andra stycke kan du beskriva dina motiv och ditt intresse för att söka till restaurangen, samt vad du hoppas kunna bidra med.

Anpassningsbart exempel brödtext

I tre generationer har min släkt lagt ner själ och hjärta i det italienska köket. Då verksamheten nu ska säljas, söker jag plats på en väletablerad kedja. Möjligheten att i framtiden kunna avancera till regionchef är inspirerande och jag är övertygad om att jag har mycket att erbjuda dina kunder.

Jag gick ut restaurangskolan i Malmö 2012. Efter examen spenderade jag drygt två år på min morbrors 2-stjärniga restaurang i Rom. Nu har jag alltså åtta års erfarenhet av branschen. Våra familjeägda restauranger har regelbundet fått olika utmärkelser och priser.

Jag försöker alltid ge maximal uppmärksamhet åt alla delar av restaurangverksamheten; främja förhållandet med (stam)gäster, övervaka fortbildning av serveringspersonal, hantera klagomål på korrekt sätt, samt till och med hjälpa till i serveringen om så behövs. Chefen på en italiensk restaurang ska vara delaktig och synas! 

Kundtillfredsställelsen på min förra tjänst ökade från 85 % till 98 % under min tid som restaurangchef. Kunderna spenderade i genomsnitt 28 % mer tack vare vår nya meny och vi ökade företagets vinst genom att se över våra avtal med leverantörer och fokusera matsvinnet, samtidigt som vi betalade vår personal över genomsnittlig lön.

Min driftiga och förutseende personlighet samt djupa kunskap om det italienska köket gjorde det möjligt att engagera mig i köket och jag strävade efter att ha en nära relation med mina kockar. Tillsammans såg vi till att få fram bästa möjliga ingredienser och skapade utsökta menyer. Jag lämnar en populär och välmående verksamhet bakom mig, ett företag i ultima forma för försäljning.

Har kopierat!

Avsluta ett personligt brev åt en restaurangmedarbetare

Nu har du kommit till avslutningen på ditt personliga brev. Här gäller det att lämna ett sista positivt intryck så att restaurang-/personalchefen vill höra mer. Det enklaste sättet är att avsluta med en uppmaning att ta kontakt, en så kallad ”Call to Action”. Använd en positiv fras, till exempel ”Jag ser fram emot att få träffa er och berätta mer om mig själv”. Om du har utrymme kvar, kan du också upprepa dina kontaktuppgifter här.

Avsluta med en standardfras, kanske ett tack på förhand och ditt namn: ”Med vänliga hälsningar,” 

Exempel på avslutning

Det vore fantastiskt att få möjligheten att göra liknande saker på Rose’s Tavern. Jag ser fram emot att få träffa dig och berätta mer om min passion.

Med vänliga hälsningar,

Greta Bianchi

Har kopierat!
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Sammanställ ditt personliga brev på 15 minuter
Se till att just du och din ansökan sticker ut. Använd våra proffsiga mallar för personliga brev så får du drömjobbet.
Skapa ett personligt brev

Gratis professionellt utformade mallar

CVkungen.se är den ledande karriärbyggaren online där över 10 miljoner CV:n och personliga brev har skapats
4 av 5
baseras på 3 044 recensioner på Trustpilot
Använd denna mallStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 användare valde denna mall
Använd denna mallNew York cover_letter template
New York
410 000 användare valde denna mall
Använd denna mallWien cover_letter template
Wien
110 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSydney cover_letter template
Sydney
150 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLondon cover_letter template
London
250 000 användare valde denna mall
Använd denna mallDublin cover_letter template
Dublin
220 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMoskva cover_letter template
Moskva
58 000 användare valde denna mall
Använd denna mallAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 användare valde denna mall
Använd denna mallSingapore cover_letter template
Singapore
49 000 användare valde denna mall
Använd denna mallOslo cover_letter template
Oslo
52 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKapstaden cover_letter template
Kapstaden
7 200 användare valde denna mall
Använd denna mallParis cover_letter template
Paris
33 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBerlin cover_letter template
Berlin
87 000 användare valde denna mall
Använd denna mallGenève  cover_letter template
Genève
3 000 användare valde denna mall
Använd denna mallVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000 användare valde denna mall
Använd denna mallTokyo cover_letter template
Tokyo
58 000 användare valde denna mall
Använd denna mallMilano cover_letter template
Milano
48 000 användare valde denna mall
Använd denna mallLissabon cover_letter template
Lissabon
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallKöpenhamn cover_letter template
Köpenhamn
21 000 användare valde denna mall
Använd denna mallChicago cover_letter template
Chicago
18 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRio cover_letter template
Rio
27 000 användare valde denna mall
Använd denna mallRom cover_letter template
Rom
5 100 användare valde denna mall
Använd denna mallBoston cover_letter template
Boston
16 000 användare valde denna mall
Använd denna mallToronto cover_letter template
Toronto
96 000 användare valde denna mall
Denna webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för användarna och för att utföra analyser och marknadsföring. Genom att använda vår webbplats godkänner du alla cookies i enlighet med vår Cookiepolicy och Integritetspolicy
Godkänna cookies