Programmerare cv-exempel & skrivhjälp

Ett beprövat jobbspecifikt cv för att skaffa nytt jobb 2024. Du kan redigera detta Programmerare cv-exempel för att komma igång snabbt och enkelt skapa ett perfekt cv på bara några minuter. Fyll i dina uppgifter, ladda ner ditt nya cv och skicka din ansökan idag!
Ändra detta cv

Hur man skriver ett cv för en programmerare

Ett cv för en programmerare ska accentuera kandidatens förmåga att skapa program/system från grunden. Olika programmeringsspråk fungerar på olika sätt och en lovande programmerare måste vara uppdaterad med det senaste som skett inom teknik och programmeringsspråk. Det är viktigt att ett cv för en programmerare visar upp kandidatens utbildning, expertis och relevant erfarenhet på ett organiserat sätt. Kandidaten ska ha relevant erfarenhet och kunna ge prov på hens förmåga att programmera effektivt. Genom att använda en av våra cv-mallar som testats i praktiken, och genom att följa dessa användbara tips, kan du lättare finna det jobb du söker.

Exempel på Profil

Innovativ programmerare och internetentreprenör som strävar efter att skapa en mer enhetlig och sammankopplad värld. Skicklig programvaruutvecklare som behärskar ett flertal olika datastrukturer och programmeringsspråk. Erfarenhet med testning och dokumentation av programvara för olika applikationer. Seriös och entusiastisk och motiverad teamspelare.

Exempel

Uppfinningsrik Programmerare och Internet Entreprenör som strävar efter att skapa en mer enhetlig och sammankopplad värld. Skicklig mjukvaruutvecklare som arbetar flitigt med ett flertal olika datastrukturer och programmeringsspråk.

Exempel på tidigare anställningar

Lista alla tjänster som är relevanta för en programmerare. Kom ihåg att använda handlingsverb och nämn jobbspecifika bedrifter som visar att du är en utmärkt kandidat.

Exempel
  • Arbetar med att kontinuerligt förbättra programvara och plattformar för att hjälpa lärare, forskare och politiska experter.
  • Utvecklar och förbättrar program för att öka effektiviteten och sänka kostnader.
  • Utvecklar strategier för att säkerställa överensstämmelse med nya standarder.
  • Hanterar felsökning och vidtar åtgärder när så behövs.

Exempel på utbildning

Lista dina viktigaste utbildningar, kurser och certifieringar här. Om du har en högre examen än en kandidatexamen behöver du inte ta med din gymnasieutbildning.

Exempel
  • Aug 2002 – juni 2004, Datavetenskap, Södertörns Högskola, Stockholm,
  • Sep 1998 – maj 2002, Gymnasiekompetens med inriktning på programmering, Södra Latin, Stockholm

Exempel på färdigheter

Ett välskrivet cv för en programmerare, som detta exempel, omfattar ett flertal imponerande färdigheter som en arbetsgivare vill se hos en kandidat. Se exempel nedan!

Exempel
  • Dataprogrammering
  • Databashantering
  • Produktutveckling
  • Nätverk

Vad gör en programmerare?

Programmerare kan arbeta med allt ifrån dataspel till avancerade styrsystem för tillverkning inom industrin. Vanligen arbetar man utifrån riktlinjer eller instruktioner som systemutvecklare eller ingenjörer dragit upp. En programmerare måste vara beredd att lära sig nya språk när utvecklingen går framåt. Under arbetet måste man hela tiden testa programmet så att det fungerar som väntat. 

En idealisk kandidat har gedigna kunskaper om programmeringsspråk och informationssystem.

Bygg ditt cv på 15 minuter
Använd professionella och beprövade cv-mallar som följer de exakta "cv-regler" som alla arbetsgivare är ute efter.
Skapa mitt cv