En kock ska vara skicklig på att skapa intressanta och tilltalande menyer. Ett cv för en kock bör omfatta en översikt av alla essentiella färdigheter som krävs för att bedriva ett produktivt och säkert restaurangkök. Cv:t bör accentuera viktiga egenskaper såsom kreativitet, ledarskapsförmåga, kunskap om hygien och öga för detaljer. En idealisk kandidat har en överlägsen förståelse för kundservice och kan behaga sina gäster med imponerande maträtter.
Ett lyckat cv för en kock bör accentuera personens passion för matlagning och skapande av nya rätter, samt en hög arbetsmoral som krävs för att leda ett produktivt och effektivt kök. Med hjälp av cv-mallarna på cvkungen.se och genom att följa dessa praktiska tips när du skapar ditt cv, kan du ta ett viktigt steg i din ansökningsprocess, som leder dig till det jobb du söker.
I det här avsnittet fokuserar du på dina viktigaste kompetenser och egenskaper. Kom ihåg att använda kraftfulla handlingsverb och så arbetsspecifik information som möjligt. En skicklig kock har utomordentliga kulinariska kunskaper, vilket gör att hen kan skapa intressanta och läckra maträtter. Här bör du nämna dina viktigaste bedrifter och kvalifikationer.
Passionerad och rutinerad kock med erfarenhet av olika restaurangkök samt arbete på personalrestaurang. Strävar alltid efter att servera imponerande rätter av mycket hög kvalitet. Är känd som en visionär kock med stor insikt i mat-trender och en förmåga att tänka utanför ramarna när det gäller att skapa originella menyer. Har god kännedom om olika dieter och hälsa, vilket resulterar i attraktiva men även hälsosamma menyer. Är ansvarsfull, serviceinriktad och bra på att kommunicera.
Lista alla tjänster som är relevanta för en kock. Kom ihåg att använda handlingsverb och nämn branschspecifika bedrifter som visar att du är en utmärkt kandidat.
Lista dina viktigaste utbildningar, kurser och certifieringar här. Om du har en högra examen än en kandidatexamen behöver du inte ta med din gymnasieutbildning.
Kockutbildningen, Stockholms hotell- och restaurangskola, Stockholm
September 2013— juli 2014
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Uppsala yrkesgymnasium Ekeby, Uppsala
September 2012 – juni 2014
Ett fantastiskt cv för en kock, som detta exempel, bör omfatta precis de imponerande färdigheter som arbetsgivaren vill se hos en kandidat. Rekryterare som letar efter en kock vill ha en skicklig och passionerad personlighet, med överlägsen kunskap om kulinariska tekniker. Glöm inte ta med jobbspecifika färdigheter.
Att vara kock är att utföra ett hantverk. För de flesta kockar är yrket mycket mer än ett arbete. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på var du arbetar och hur stort kök du jobbar i som kock. I storkök, i personalrestauranger och på servicehem och barnstugor lagar du ett fåtal rätter i stora mängder. På restauranger lagar du många rätter i mindre mängder, så kallad à la carte. Kockar är även skickliga på kundservice och skräddarsyr ofta rätter för att möta kundernas behov och önskemål. De arbetar i enlighet med riktlinjerna för livsmedelssäkerhet och ser till att upprätthålla en hygienisk och organiserad miljö.